Județul din România cu ZERO cazuri noi de COVID-19. Decese n-au mai fost din 9 mai

Un județ din România nu a mai înregistrat niciun caz nou de COVID-19, iar decese nu au mai fost de mai bine de o săptămână.

Autorităţile din Arad au anunţat că pentru prima dată de la declanșarea pandemiei de COVID-19 în România, în judeţ a trecut o zi fără confirmări noi, iar în spital mai sunt 25 de pacienţi, în timp ce ultimul deces a avut loc în 9 mai, la o persoană de 99 de ani.

"Este o veste bună, de ultimă oră, conform raportării DSP, de alaltăieri în judeţul Arad nu a fost diagnosticat pozitiv nici măcar un singur arădean. În ultimele zile am avut câte un pacient. Numărul celor spitalizaţi a ajuns la 25, asta înseamnă că avem sub 4% cazuri active din totalul îmbolnăvirilor la nivelul judeţului nostru.

O veste foarte bună este că rata vindecării în judeţul Arad este de 84%, iar la nivel naţional, de 58%. Suntem pe locul trei, la nivel naţional, în clasamentul vindecărilor. Numărul total al deceselor este de 75, iar rata deceselor este de 10%. Înregistrăm o evoluţie categoric spre bine", a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, într-o conferință de presă.

"Echilibrul este încă foarte fragil"

"La spitalul TBC din Grădişte vor funcţiona secţiile Pneumologie şi Ftiziologie, plus Infecţioase şi ATI. La Spitalul Municipal vom restrânge activitatea necesară pentru COVID. Am deschis ambulatoriile, se vor face programări telefonice, nu doar pe zile, ci şi pe intervale orare, astfel încât să evităm aglomeraţiile. Pacienţii vor intra printr-o zonă de triaj, vor completa un chestionar şi vor fi îndrumaţi spre cabinetele unde au programare sau bilet de trimitere. Trebuie să fim în continuare atenţi, pentru a evita un nou val de îmbolnăviri", a spus și Gheorghe Domşa, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, citează Agerpres. 

Până marţi, în judeţul Arad au fost confirmate, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 696 cazuri de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel