Județul Constanța va intra de miercuri, 17 martie 2021, în scenariul roșu

Județul Constanța va intra de miercuri, 17 martie 2021, în scenariul roșu  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Județul Constanța va intra de miercuri, 17 martie 2021, în scenariul roșu / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Județul Constanța va intra de miercuri, 17 martie, în Scenariul roșu. Se închid restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor, barurile şi cluburile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța a decis, marți, 16 martie, încadrarea județului Constanța în Scenariul roșu, după ce rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de coronavirus a depășit trei la mia de locuitori.

Drept urmare, toate localitățile din județ vor funcționa respectând măsurile din anexa 4 – pentru localități cu incidența peste 3/1.000 locuitori:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

2. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.

3. Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

4. Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

6. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

7. În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la pct. 5 și 6 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

8. Operatorii economici prevăzuți la pct. 5 și 6 vor respecta obligațiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, precum și în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

9. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. Totodată, Funcționarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (H CNSU 60/17.12.2020).

Măsurile intră în vigoare din data de 17 martie și vor fi valabile pentru 14 zile, urmând a fi reevaluate, precizează CTNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy