EXCLUSIV  Județe la capacitate MAXIMĂ din cauza COVID. Spital de campanie, NEFUNCȚIONAL. Motiv de NECREZUT. BÂLBÂIALA autorităților

Județul Brașov a ajuns la capacitatea maximă în ceea ce priveşte primirea pacienților cu COVID-19 în spitale. Aproape de acest prag este și județul Dâmbovița. În tot acest timp, spitale de campanie nu pot fi folosite. 

Spitalele din județul Brașov sunt la capacitatea maximă în ceea ce privește numărul pacienților infectați cu noul coronavirus. Cu toate acestea, autoritățile locale au anunțat că sunt pregătite să amenajeze un spital de campanie. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. 

”Sala Sporturilor va fi pregătită pentru a deveni centru medical de tratare a cazurilor mai puțin grave de coronavirus, dar care necesită totuși supraveghere medicală, astfel încât unitățile spitalicești să nu fie suprapopulate și să se ocupe de cazurile cele mai grave. Primarul a menționat că există și alte variante pentru acest spital „de campanie“, însă Sala Sporturilor pare a fi cea mai avantajoasă locație, având în vedere spațiul și dotările existente, posibilitatea de a se extinde și în Bazinul Olimpic, unde există o serie de spații care pot fi utilizate drept saloane, precum și parcarea și spațiul din jurul complexului”, au precizat reprezentanții Primăriei Brașov, într-un comunicat de presă publicat în luna aprilie. 

În județul Brașov sunt confirmate până astăzi 1245 de persoane cu COVID-19. 

VEZI ȘI: MAI - bilanț COVID-19. Numărul infecțiilor din ultimele 24 de ore - Date 23 iunie 2020

De ce nu este funcțional spitalul de campanie 

Reprezentanții DSP Brașov au explicat pentru DC News de ce nu se folosește Sala Sporturilor din Brașov drept spital de campanie. 

Nu se ia în calcul Sala Sporturilor. A fost o idee. Nici nu știu dacă s-au dus paturi acolo. O idee care nu poate fi pusă în practică. Nu se putea pune în practică de la început pentru că nu sunt suficiente grupuri sanitare, nu avem personal medical, nu poate fi detașat personal acolo. Știu că s-a renunțat la această idee”, a declarat Anca Bâtiu, purtător de cuvânt al DSP Brașov. 

Pacienții sunt transferați la Mureș 

Pacienții confirmați în prezent la Brașov sunt trimiși la Mureș din cauza lipsei de locuri din spitale. 

”Cei care sunt confirmați sunt trimiși la Mureș. Așteptăm să fie publicat Ordinul de ministru în Monitorul Oficial pentru a putea trimite persoanele asimptomatice, după 10 zile, în condiții de autoizolare la domiciliu”, a mai declarat Anca Bâtiu în exclusivitate pentru DC News

VEZI ȘI: COȘMAR în spitalele din Brașov. Detalii și imagini HALUCINANTE. Mesaj DUR: "UNDE SUNTEȚI? Minunate florile din sensurile giratorii, DAR MOR OAMENII"

Și spitalele din Dâmbovița, aproape de capacitate maximă 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a făcut marţi, într-o conferinţă de presă online, un apel către cetăţeni să respecte măsurile de distanţare fizică, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 în judeţ este în creştere, iar spitalele sunt ocupate aproape de capacitatea maximă.

VEZI MAI MULTE AICI: COVID-19. Spitalele din Dâmbovița, la capacitate MAXIMĂ

Nelu Tătaru a semnat Ordinul 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat propunerea Comisiei de management clinic si epidemiologic al infectiei COVID a Ministerului Sănătății privind modificarea criteriilor de externare pentru pacienții cu afecțiunea COVID 19.

VEZI AICI: Nelu Tătaru A SEMNAT ORDINUL. Ce se întâmplă cu asimptomaticii COVID-19

Situația la nivel național 

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.505 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate și externate.

La nivel național, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 214 noi cazuri de îmbolnăvire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel