Johnson & Johnson va fi introdus în România de la mijlocul lunii aprilie

Pixabay
Pixabay

Vaccinul Johnson & Johnson va fi introdus în România de la mijlocul lunii aprilie, conform unor informații publicate de Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării vaccinului Johnson & Johnson, au confirmat acest lucru, relatează Mediafax. 

„Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate, astfel: din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19; din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19. Acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice”, a arătat Ministerul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte prevenirea cazurilor de COVID-19 care necesită internare, vaccinul conferă protecţie sporită.

Rată de spitalizare 0

„La 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0% (niciuna dintre cele 16 spitalizări nu a fost din rândul persoanelor vaccinate). Este important de menţionat şi că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv”, au mai transmis reprezentanţii ministerului.

Conform acestora, o singură doză de vaccin constituie un avantaj atât logistic, cât şi din punctul de vedere al acoperirii vaccinale a unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt. Din acest motiv, Johnson & Johnson a decis să evalueze şi un regim cu o singură doză. În paralel, se află încă în desfăşurare un alt studiu clinic pentru a evalua eficienţa unei scheme cu două doze de vaccin.

„În România ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie”, se mai arată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel