Johnson & Johnson anunță un candidat principal pentru vaccinul COVID-19

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) (Compania) a anunțat selectarea unui candidat pentru vaccinul COVID-19, în urma unui proces de identificare început în ianuarie 2020.

Compania se așteaptă să inițieze studiile clinice umane pentru acest vaccin până în septembrie 2020 și anticipează că primele loturi de vaccin COVID-19 ar putea fi disponibile pentru aprobarea accelerată de punere pe piață la începutul lui 2021, proces semnificativ accelerat față de termenele obișnuite de dezvoltare ale unui vaccin.

Printr-un nou parteneriat de referinţă, BARDA, care face parte din Biroul Secretarului Adjunct pentru Pregătire și Răspuns (ASPR) a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite, și Johnson & Johnson și-au luat angajamentul să investească împreună peste 1 miliard de dolari americani în co-finanțarea cercetării, dezvoltării și testării clinice a vaccinului. În susţinerea acestor eforturi, Johnson & Johnson va folosi platformele sale deja validate pentru vaccinuri și resursele aferente, inclusiv personalul și infrastructura globală, în funcție de necesități. Separat, BARDA și Compania au asigurat finanțare suplimentară pentru susținerea intensificării demersurilor de a identifica potențiale tratamente antivirale împotriva noului coronavirus.

Va extinde și capacitățile de producție globale ale Companiei

Ca parte a angajamentului său, Johnson & Johnson va extinde și capacitățile de producție globale ale Companiei, inclusiv printr-o unitate nouă de producție a vaccinului în SUA și extinderea unităţilor sale din alte țări. Suplimentarea capacității va facilita producția rapidă a unui vaccin și va permite furnizarea a peste un miliard de doze de vaccin eficient şi cu profil favorabil de siguranţă, la nivel global. Compania intenționează să înceapă producția la risc și își ia angajamentul de a oferi publicului un vaccin accesibil, în condiții non-profit, pentru folosire în regim de urgență în timpul pandemiei.

Lumea se confruntă cu o criză de sănătate publică

Alex Gorsky, Preşedinte și Chief Executive Officer al Johnson & Johnson, a declarat că „Lumea se confruntă cu o criză de sănătate publică, iar noi suntem determinați să ne aducem aportul la producția unui potenţial vaccin COVID-19, disponibil și accesibil global cât de repede cu putință. În calitate de cea mai mare companie multinațională din domeniul sănătății, considerăm că avem o responsabilitate profundă să îmbunătățim sănătatea oamenilor din întreaga lume, în fiecare zi. Johnson & Johnson are avantajul unui mix alcătuit din expertiza științifică, extinderea operațiunilor și capacitatea financiară pentru a ne uni resursele în colaborarea cu alte entităţi, pentru a accelera lupta împotriva acestei pandemii."

Paul Stoffels, M.D., Vice Președinte al Comitetului Executiv și Preşedinte al Comitetului Ştiinţific Johnson & Johnson, completează: „Apreciem foarte mult încrederea și sprijinul guvernului SUA acordate eforturilor noastre de cercetare şi dezvoltare. Echipa globală de experți Johnson & Johnson a accelerat procesele de cercetare și dezvoltare la niveluri fără precedent, iar echipele noastre lucrează neîncetat alături de BARDA, parteneri științifici şi autorități globale din domeniul sănătăţii. Suntem mândri că am identificat un vaccin candidat, pe baza muncii începute încă din luna ianuarie 2020. Avansăm accelerat către studiile de fază 1 umane programate cel târziu pentru septembrie 2020. Cu sprijinul capacității de producție globale pe care o dezvoltăm în paralel cu această testare, ne așteptăm ca vaccinul să fie gata de folosire în regim de urgență la începutul lui 2021."

Candidatul principal pentru vaccinul COVID-19 al Johnson & Johnson

Johnson & Johnson a inițiat eforturile de cercetare a diferitelor potențiale vaccinuri candidate în luna ianuarie 2020, de îndată ce secvența noului coronavirus (COVID-19) a devenit disponibilă. Echipe de cercetare din cadrul Janssen, în colaborare cu Centrul Medical Beth Israel Deaconess, parte a Şcolii de Medicină Harvard, au realizat și testat mai mulţi candidaţi pentru vaccin folosind tehnologia AdVac® Janssen.

Prin colaborări cu oameni de știință din cadrul mai multor instituții academice, variante diferite de vaccin au fost apoi testate pentru a le identifica pe cele cu potenţialul cel mai bun în generarea unui răspuns imun în cadrul testelor preclinice.

În urma acestui demers, Johnson & Johnson a identificat un candidat principal pentru vaccinul COVID-19 (cu două variante de rezervă), ceea ce duce la primele etape de producţie

Cu un parcurs accelerat, Compania și-a propus să inițieze studiul de fază 1 în luna septembrie 2020, iar datele clinice privind siguranța și eficacitatea acestuia se estimează a fi disponibile până la sfârșitul anului. Acest proces ar permite o disponibilitate a vaccinului pentru folosire în regim de urgență la începutul lui 2021. Pentru comparație, procesul obişnuit de dezvoltare a unui vaccin presupune un număr de stadii diferite de cercetare, pe o perioadă de 5-7 ani, înainte ca un candidat să fie abia luat în considerare pentru aprobare.


De peste 20 de ani, Johnson & Johnson a investit miliarde de dolari în capacitatea sa de cercetare şi dezvoltare a vaccinurilor și medicamentelor antivirale. Programul vaccinului COVID-19 utilizează tehnologiile Janssen deja validate, AdVac® și PER.C6®, cu ajutorul cărora se pot dezvolta rapid noi vaccinuri candidate și scala producția candidatului optim pentru vaccin. Aceeași tehnologie a fost folosită și pentru dezvoltarea și fabricarea vaccinului Companiei împotriva Ebola și în dezvoltarea candidaţilor pentru vaccinuri împotriva Zika, RSV și HIV care, acum, sunt în Faza 2 sau Faza 3 a dezvoltării clinice.

Extinderea cercetării antivirale

În completarea eforturilor de dezvoltare a unui vaccin, BARDA și Johnson & Johnson au extins parteneriatul comun și în direcția accelerării activității Janssen de analiză a bazelor de date de compuși, inclusiv a compușilor deţinuţi de alte companii farmaceutice. Compania are ca scop identificarea unor potențiale tratamente împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Johnson & Johnson și BARDA finanţează împreună acest parteneriat. Aceste eforturi de analiză sunt realizate în parteneriat cu Institutul Rega de Cercetare Medicală (KU Leuven/Universitatea Leuven), din Belgia.

După cum s-a anunțat în februarie 2020, Compania și BARDA au lucrat îndeaproape cu partenerii noștri globali pentru analizarea bazei Janssen de molecule antivirale cu scopul de a accelera descoperirea unor potențiale tratamente pentru COVID-19.

COVID-19 aparține unei grupe de viruși denumită coronaviruși care atacă sistemul respirator. Momentan nu există niciun vaccin, terapie sau tratament aprobate pentru COVID-19.

Pentru mai multe informații referitoare la răspunsul Johnson & Johnson în combaterea pandemiei, vizitați: jnj.com/coronavirus.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy