Joe Biden: Nevaccinaţii înfundă spitalele şi pun în pericol revenirea economică

Facebook - Joe Biden
Facebook - Joe Biden

Președintele SUA Joe Biden a spus că refuzul unor persoane de a se vaccina costă toată lumea pentru că aglomerează spitalele și pun în pericol revenirea economică.

„Acum este o pandemie a celor nevaccinaţi. Aceştia pun în pericol revenirea economică, înfundă spitalele. Refuzul lor de a se vaccina costă toată lumea”, a spus Joe Biden.

În SUA, un sfert din populaţia eligibilă încă nu doreşte să se vaccineze împotriva Covid, creând probleme şi economiei ţării. „Faceţi ceea ce trebuie - a spus el din nou adresându-le un apel - vaccinaţi-vă, vă poate salva viaţa şi pe cei din jur”.

În jur de 60 de milioane de americani vor putea primi a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech. Biden a explicat că primii vor fi cei peste 65 de ani, persoanele vulnerabile (cum ar fi, de exemplu, obezii şi diabeticii) şi lucrătorii cu cel mai mare risc, precum personalul medical, profesorii sau angajaţii supermarketurilor.

Inocularea unei a treia doze de vaccin va oferi „cel mai înalt nivel de protecţie disponibil în acest moment”, a spus Biden, după ce FDA şi grupul de experţi din Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au dat undă verde. „Avem nevoie de instrumentele necesare pentru a bate Covid-19, dacă ne unim ca naţiune şi folosim instrumentele pe care le avem, o putem face”, a spus mai Biden.

Referindu-se la imaginile cu imigranţi haitieni biciuiţi de ofiţeri călare în Texas, la graniţa cu Mexic, Biden a răspuns la întrebările reporterilor comentând: „Este ruşinos. Promit că acei oameni vor plăti, există investigaţii în curs şi vor avea consecinţe. Este o jenă, dar pe lângă faptul că este o jenă, este periculos, este greşit, trimite mesajul greşit lumii”, a adăugat președintele SUA, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel