Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo ar putea fi anulate

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo rămâne în continuare o opţiune, pe fondul evoluţiei pandemiei de coronavirus, a afirmat unul dintre responsabilii principalului partid aflat la putere în Japonia.

Toshihiro Nikai, unul dintre responsabilii principalului partid aflat la putere în Japonia, a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate dacă numărul de noi infectări cu Sars-Cov-2 va crește, transmite Agerpres.

"Ar trebui să anulăm Jocurile fără ezitare, dacă nu mai este posibil" ca acestea să fie organizate în această vară, a declarat Toshihiro Nikai, într-un interviu acordat postului nipon de televiziune TBS.

"Dacă infecţiile se răspândesc din cauza Jocurilor Olimpice, nu ştiu la ce servesc.", a adăugat secretarul general al Partidului Liberal-Democrat (PLD) japonez.

Deşi consideră că au rămas "o mulţime de dificultăţi de depăşit", Nikai şi-a nuanţat afirmaţiile, precizând: "Cu siguranţă, vrem să facem din Jocuri un succes". "Este important ca Japonia să genereze entuziasm cu participarea publicului", a adăugat el.

99 de zile până la ceremonia de deschidere 

Comentariile oficialului nipon vin cu 99 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), care au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

În timp ce campania de vaccinare are un debut lent în Japonia, în acest moment ţara se confruntă cu al patrulea val de infectări, care a obligat recent autorităţile să reimpună restricţii în mai multe departamente, inclusiv în Tokyo.

Japonia a înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de Covid-19, un nivel care nu a mai fost atins de la sfârşitul lunii ianuarie pe teritoriul său.

VEZI ȘI: Japonezii vor amânarea Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel