Jocurile Olimpice din 2022. Beijingul va folosi un sistem revoluționar de detectare a coronavirusului în aer

Jocurile Olimpice din 2022. Beijingul va folosi un sistem revoluționar de detectare a coronavirusului în aer  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Jocurile Olimpice din 2022. Beijingul va folosi un sistem revoluționar de detectare a coronavirusului în aer / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile chineze vor folosi un sistem revoluționar de detectare a coronavirusului în aer la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022.

Comitetul care se ocupă de organizare Jocurilor Olimpice de la Beijing a promis că va garanta „siguranţa” evenimentului cu progrese tehnologice ce vor fi aplicate inclusiv pentru dezinfectare, care vor cuprinde tehnici de nanofiltrare pentru sistemele de tratare şi răcire a apei în toate locaţiile în care vor avea loc evenimente în cadrul competiției.

Scopul Beijingului este acela de a preveni ca Jocurile Olimpice, care vor debuta pe 4 februarie, să se afle la originea unui nou focar de coronavirus în China, ţară care se mândrește cu politica de toleranţă zero faţă de Covid-19.

Totuși, în ciuda măsurilor stricte de prevenţie, trei cazuri de Covid-19 au fost deja detectate în rândul sportivilor care se află în capitala Chinei pentru a participa la probele-test sau la concursul olimpic în sine.

Beijingul va fi primul oraş din istorie care organizează atât Jocurile Olimpice de vară, cât şi pe cele de iarnă. Capitala chineză va găzdui însă doar competiţiile pe gheaţă, în timp ce probele pe zăpadă vor avea loc la Yanqing şi Zhangjiakou, la nord de Beijing, transmite Jurnal.md.

Protest. Biden vrea un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat joi că are în vedere un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă programate să aibă loc în februarie la Beijing, pentru a protesta împotriva încălcărilor drepturilor omului în China, relatează AFP.

Aceasta este ceva ce avem în vedere, a declarat preşedintele american cu privire la această opţiune de a nu trimite oficiali guvernamentali pentru a reprezenta Washington-ul la competiţii, permiţând totuşi sportivilor americani să participe.

Mai mulţi lideri republicani îi cer lui Joe Biden să anunţe un boicot total al competiţiei sportive de către oficiali, dar şi sportivi, pentru a denunţa reprimarea musulmanilor uiguri în Xinjiang, China, calificată drept genocid de către guvernul american.

Mulţi oficiali din toate taberele politice, între care preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi senatorul republican, Mitt Romney, pledează pentru acest boicot diplomatic. China a protestat ferm când Nancy Pelosi a emis această ipoteză, în luna mai (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel