Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate în orice moment

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate în orice moment
Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate în orice moment

Șeful comisiei de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo adoptă o abordare pragmatică în ceea ce privește anularea competiției.

Șeful comisiei de organizare Tokyo 2020 nu a exclus anularea Jocurilor Olimpice dacă cazurile Covid-19 cresc brusc, deoarece mai mulți sportivi au fost testați pozitiv și sponsorii au renunțat la planurile de a participa la ceremonia de deschidere de vineri.

Întrebat la o conferință de presă dacă competiția sportivă globală ar putea fi în continuare anulată, Toshiro Muto a spus că va sta cu ochii pe cifrele de infectare și va decide cu alți organizatori, dacă este necesar.

"Vom continua discuțiile dacă există o creștere a cazurilor", a spus Muto. „Am convenit că, pe baza situației coronavirusului, vom convoca din nou discuții cu cinci părți. În acest moment, cazurile de coronavirus pot crește sau scădea, așa că ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situația.”

Un purtător de cuvânt al Tokyo 2020 a declarat ulterior că organizatorii „se concentrează 100% pe livrarea Jocurilor de succes”.

Cazurile Covid-19 în creștere din Tokyo au aruncat o teamă mare asupra unui eveniment care, fiind deja amânat anul trecut din cauza pandemiei, va avea loc acum fără spectatori, precizează TheGuardian.

Thomas Bach le cere japonezilor să îi susțină pe sportivii olimpici

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, le-a cerut sâmbătă japonezilor să îi primească şi să îi susţină pe participanţii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi sunt îngrijoraţi de situaţia sanitară şi privaţi de competiţiile care au loc cu porţile închise, scrie Agerpres, citând AFP.

"Încă o dată, aş dori să-i rog cu umilinţă pe japonezi să îi primească şi să îi susţină pe sportivi", a declarat presei Thomas Bach după ultima reuniune a comisiei executive a CIO înaintea Jocurilor (23 iulie - 8 august).

Deja amânate un an din cauza pandemiei, JO se vor desfăşura în condiţiile stării de urgenţă sanitară, fără public în majoritatea locaţiilor, o parte a populaţiei fiind nemulţumită de menţinerea evenimentului.

„Sportivii au depășit obstacole”

"Suntem foarte conştienţi de scepticismul unui număr de oameni în Japonia", a declarat Bach, confruntat cu manifestanţi după sosirea sa în această ţară.

"La fel ca poporul japonez, sportivii au depăşit obstacole ca să fie aici", spus fostul campion olimpic la scrimă, care a invocat de multe ori interesul sportivilor ca să justifice organizarea, în plină criză sanitară, a celui mai mare eveniment sportiv din lume.

El a asigurat că "înţelege" temerile ţării-gazdă, care a fost relativ cruţată de primele valuri de Covid-19, dar se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei, cu 1.410 cazuri pozitive sâmbătă la Tokyo, cel mai mare număr zilnic din luna ianuarie.

"Mulţi oameni sunt sub presiune şi trebuie să facă faţă incertitudinii", a recunoscut el, explicând că vrea "să intre în dialog cu aceşti oameni şi să încerce să-i facă să aibă încredere în măsurile stricte anti-Covid" (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel