Jocurile de noroc, luate în vizor. "Se interzice..."

Camera Deputaţilor a decis să fie interzisă afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau jackpot-uri reale sau simulate.

Deputaţii au introdus un amendament în acest sens la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 42/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul jocurilor de noroc. Ordonanţa urmăreşte asigurarea unei mai bune gestionări a pieţei specifice şi adaptarea la practica europeană în domeniul jocurilor de noroc tradiţionale şi la distanţă.

"Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau jackpot-uri reale sau simulate", prevede proiectul de aprobare a OUG.

Potrivit raportului comisiei, această modificare urmăreşte în primul rând protecţia consumatorilor din domeniu, în sensul în care prin afişarea în exteriorul locaţiilor a unor promoţii reale sau simulate, jucătorilor li se induce senzaţia că pot câştiga mult mai mult la unii operatori, ceea ce duce la practici de încurajare a jocului. Aceste practici nu sunt uniforme, situaţii care pot da naştere la aspecte de neconcurenţialitate între operatori.

"Operatorii economici care desfăşoară activităţi de producţie, distribuţie, reparaţii şi întreţinere pentru mijloacele de joc, import, export, achiziţie intracomunitară, livrare intracomunitară sau alte activităţi cu mijloace de joc, în scopul comercializării sau utilizării, sub orice formă, pe teritoriul României, sunt obligaţi să obţină licenţă de la Comitetul de Supraveghere al ONJN. De asemenea, au obligaţia ca în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării operaţiunilor de producţie, import, export, achiziţie sau livrare intracomunitară în documentele contabile sau a operaţiunilor de comercializare ori utilizare sub orice formă pe teritoriul României, conform prevederilor Legii contabilităţii nr. 82/1991, să declare aceste mijloace de joc ONJN", prevede textul adoptat.

Conform prevederilor adoptate, "sunt exceptaţi de la obligaţia de a deţine licenţă clasa a 2-a organizatorii de jocuri de noroc care desfăşoară activităţile în scopul exploatării activităţii pentru care deţin licenţă. Sunt exceptaţi de la obligaţia de a deţine licenţă clasa a 2-a pentru o perioadă de 6 luni de la data încetării activităţii şi organizatorii de jocuri de noroc a căror activitate a încetat sub orice formă, în vederea vânzării mijloacelor de joc ce sunt în proprietatea acestora în perioada de valabilitate a licenţei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel