Japonia se teme de noile variante de COVID-19. Profesor: Al patrulea val va fi mai mare!

Japonia se teme de noile variante de COVID-19. Profesor: Al patrulea val va fi mai mare!  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Japonia se teme de noile variante de COVID-19. Profesor: Al patrulea val va fi mai mare! / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Noile variante de COVID-19, inclusiv una apărută recent în spațiul nipon, ar putea cauza un al patrulea val mult mai puternic în Japonia.

Autoritățile japoneze din domeniul sănătății sunt îngrijorate de faptul că variantele coronavirusului pot cauza un al patrulea val al pandemiei, în condițiile în care mai sunt doar 109 zile până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Variantele par a fi mai infecțioase și pot fi rezistente la vaccinuri, care încă nu sunt disponibile pe scară largă în Japonia. Cea mai gravă situație e în Osaka, unde infecțiile au atins noi recorduri săptămâna trecută, determinând guvernul regional să înceapă măsuri de lockdown.

Varianta descoperită pentru prima dată în Marea Britanie a luat amploare în regiunea Osaka, răspândindu-se mai repede și ducând la o saturație a paturilor de terapie intensivă, mai mare decât cea cauzată de virusul original, potrivit lui Koji Wada, un consilier guvernamental pentru pandemie.

„Al patrulea val va fi mai mare”, a spus Wada, profesor la Universitatea Internațională de Sănătate și Bunăstare din Tokyo. „Trebuie să începem să discutăm cum am putea folosi aceste măsuri specifice pentru zona Tokyo”, a mai precizat acesta potrivit TheGuardian.

VEZI ȘI  -  O variantă a virusului Sars-Cov-2 pentru care vaccinurile sunt ineficiente se răspândește în Japonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel