Jandarmii au închis cu garduri Piața Revoluției din Botoșani. Oamenii sunt controlați și legitimați / VIDEO

Jandarmii au închis cu garduri Piața Revoluției din Botoșani. Oamenii sunt controlați și legitimați / Sursă foto: Captură foto
Jandarmii au închis cu garduri Piața Revoluției din Botoșani. Oamenii sunt controlați și legitimați / Sursă foto: Captură foto

Lucru fără precedent în ultimii 31 de ani, în Piața Revoluției din Botoșani jandarmii au montat garduri tocmai de la trecerea de pietoni dintre parcul Rapsodia și ruina teatrului Eminescu.

Oamenii care vor să treacă prin Piața Revoluției din Botoșani, indiferent de vârstă, sunt legitimați de jandarmi. Ba mai mult, sunt percheziționați și corporal de către angajații MAI. Printre cei care au avut parte de acest tratament se regăsește și Ioan Apație, membru al Asociației Revoluționare 22 – 25 decembrie 1989.

De asemenea, elevilor li se transmite că nu au dreptul să participe la o astfel de acțiune, iar alți cetățeni, care refuză să se legitimeze, sunt nevoiți să facă cale întoarsă.

De altfel, o mulțime de botoșăneni așteaptă pe Pietonalul Unirii și probabil că se vor alătura protestatarilor când se va pleca în marș prin oraș. Prin vocea purtătorului de cuvânt, prefectul a anunțat în jurul orei 13:00 că un eventual protest este neautorizat, însă a refuzat să răspundă dacă protestele #Colectiv din 2015 au fost autorizate.

Nici protestele ”noaptea ca hoții” din 2017 desfășurate la Botoșani nu au fost autorizate. Nici în 2015 și nici în 2017 prefecții de atunci nu au amenințat protestatarii, iar Piața Revoluției nu a fost închisă, potrivit Botoșăneanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel