Izolare COVID-19. Vasile Astărăstoae: "E cea mai SIMPLĂ măsură. NU se compară cu EBOLA"

Medicul Vasile Astărăstoae a vorbit despre măsurile impuse de pandemia de COVID-19, dar mai ales despre izolare. Iată ce părere are acesta. 

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae, fost preşedinte al Colegiului Medicilor din România, a fost întotdeauna împotriva izolării și a carantinei. Medicul a vorbit la "Marius Tucă Show" despre aceste măsuri și despre pandemia de COVID-19 în România.

"Am prins 6 pandemii. Virusul nu merge cu pașaport. Nu putem să-l oprim la graniță. E cea mai simplă masură. Să ne spălam pe mâini, să evităm aglomerațiile. Carantina care s-a introdus în nordul Italiei tot n-a oprit virusul. Când mă uit și compar cu țările care nu au introdus carantina, văd că nu este nicio diferență față de țările care au introdus carantina.

Virusul acesta are niște caracteristici pe care încă nu le cunoaștem, dar are un mare avantaj că nu e de o gravitate majoră. Nici nu se compară cu Ebola, spre exemplu. Măsurile trebuie să fie raționale", a declarat Vasile Astărăstoae.

Care sunt măsurile pe care le-ar implementa

"În primul rând pentru sistemul de sănătate. Sistemul de sănătate trebuie să identifice persoanele vulnerabile. Orientativ avem o lista cu bolile cronice. Toată atenția trebuie îndreptată spre aceste persoane. Orice pacient care intră în spital este testat și până primește rezultatul este considerat posibil infectat. Celelalte persoane care nu au aceste riscuri majore să își desfășoare o viață normală.

Să evite aglomerațiile. Să păstreze distanță de 1 m jumate și toată lumea să se spele pe mâini. Și preferabil să poarte masca. Asimptomaticii pot merge la muncă. Când o persoană prezintă simptome se izolează la domiciliu. E o boală și nimic altceva", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel