Ivermectina, folosită împotriva Covid-19. Radu Țincu: Chiar cei care au făcut acest studiu, concluzionează că sunt necesare studii suplimentare

Medicul Radu Țincu a atras atenția asupra unui comportament social de neînțeles al românilor care se îndoiesc de siguranța și eficacitatea unui vaccin aprobat, dar sunt de acord să își administreze un medicament precum este Ivermectina, în privința căruia nu au fost făcute studii credibile.

"Singurul studiu serios pe care l-am găsit publicat într-o revistă internațională, The Lancet, este un studiu realizat în Spania. În acest studiu care a cuprins doar 24 de pacienți, au fost evaluate 3 elemente ale Ivermectinei în raport cu coronavirusul: testul PCR la 7 și 14 zile, încărcătura virală a celor care au primit tratamentul și simptomatologia. Primele două nu au reușit să treacă, adică administrarea acestui medicament nu a dus la negativarea mai rapidă a testului, faptul că au luat acest medicament nu a dus la o încărcătură virală mai mică la 7 și 14 zile. Singurul lucru pozitiv pe care l-au găsit cercetătorii este legat de pierderea mirosului. Cei care au primit acest medicament au avut o durată cu 30% mai scurtă a acestui simptom, comparativ cu cei care nu au primit. Chiar cei care au făcut acest studiu, concluzionează că sunt necesare studii suplimentare care să cuprindă mult mai mulți pacienți pentru a putea trage o concluzie validă din punct de vedere științific.

În România această informație a ajuns. A creat această isterie și este iar un comportament social de neînțeles. Discutăm de vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului și de la FDA, și le punem la îndoială siguranța și eficiența și mergem și cumpărăm din farmaciile veterinare medicamente pe care le luăm pe propria răspundere, fără nici un fel de documentație științifică și suntem extrem de supărați că statul român vrea să vaccineze populația cu niște vaccinuri aprobate." a declarat medicul Radu Țincu la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel