Iuliana Scântei (PNL): Starea de alertă, imposibil de realizat din 15 mai

Iulia Scântei: După modificările intervenite la Comisia Juridică, starea de alertă nu mai poate fi instituită atât de ușor
Iulia Scântei: După modificările intervenite la Comisia Juridică, starea de alertă nu mai poate fi instituită atât de ușor

Proiectul Guvernului privind starea de alertă a fost modificat radical de Senat. Astfel, instaurarea stării de alertă va trebui încuviințată de Parlament, conform unei propuneri făcute de PSD. 

Iuliana Scântei, senator PNL, a declarat la RFI că starea de alertă are șanse mici să intre în vigoare pe 15 mai: "Practic, starea de alertă devine aproape imposibil de realizat cu caracter imediat din 15 mai. Colegii senatori PSD au înțeles să deturneze scopul măsurii de stare de alertă".

"Starea de alertă trebuia declanșată, instituită imediat în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență și cu acordul primului-ministru. După modificările intervenite la Comisia Juridică, starea de alertă nu mai poate fi instituită atât de ușor. Ea trebuie aprobată printr-o Hotărâre de Guvern, care după aceea, în termen de cinci zile de la Hotărârea de Guvern, să fie încuviințată de către Parlament. Dacă această lege nu va fi modificată, corectată la Camera Deputaților, România va fi în imposibilitatea de a institui o măsură a stării de alertă pentru combaterea pandemiei Covid, tocmai datorită acestei prevederi", a declarat senatorul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel