Italienii care nu vor să se vaccineze anti-COVID se mută în România. "Nu mi-a venit să cred!". Ce oraș au ales 12 persoane

Italienii care nu vor să se vaccineze anti-COVID se mută în România. "Nu mi-a venit să cred!". Ce oraș au ales 12 persoane / Foto: Pixabay
Italienii care nu vor să se vaccineze anti-COVID se mută în România. "Nu mi-a venit să cred!". Ce oraș au ales 12 persoane / Foto: Pixabay

Italienii fug de obligativitatea prezentării certificatului verde și se mută în România.

Incredibil, dar adevărat! Obligativitatea vaccinării i-a nemulțumit atât de mult pe unii italieni încât au decis să se mute în România doar ca să nu se vaccineze anti-COVID.

12 italieni, cei mai mulți dintre ei antreprenori, au mers la o agenție de turism din oraşul Pisa, regiunea Toscana, și și-au rezervat bilete doar pentru dus cu destinaţia România.

Aceștia vor să scape de obligativitatea prezentării certificatului verde, care va intra în vigoare în Italia la jumătatea lunii octombrie și va fi valabilă pentru toate sectoarele de activitate, nu doar pentru cele esențiale.

"Nu mi-a venit să cred. O femeie de vreo patruzeci de ani a apărut cerându-mi informații pentru a rezerva câteva zboruri într-un singur sens către orașul Brașov, din Transilvania. Cererea m-a intrigat și așa că am încercat să investighez problema. Așa am aflat că un grup de persoane se organizează pentru că vor să părăsească Italia. Clienta mi-a spus că această decizie a fost luată pentru a evita vaccinarea şi pentru a nu fi nevoiţi să se supună obligaţiei de a deţine un Green Pass", a spus Vanessa Piampiani, proprietara agenţiei de turism Kantika Travel din Pisa, potrivit La Nazione.

Inițial au vrut să se mute în Anglia, dar s-au răzgândit

Se pare că inițial cei 12 italieni intenţionau să se mute în Anglia dar, în urma restricţiilor impuse de guvernul britanic, aceștia și-au îndreptat atenţia spre Europa de Est. În cele din urmă, ei au ales să vină în România.

Proprietara agenţiei de turism a povestit că a încercat să îi convingă să se răzgândească, dar nu a reușit.

„Nu vorbesc engleză și poate că nu au călătorit niciodată. Am încercat să-i explic clientei mele că oraşul Braşov are şi aspectele sale negative, iarna este dură şi temperatura scade sub zero grade”, a mai sus Vanessa Piampiani.

Italienii ar urma să ajungă în România la sfârșitul acestei luni. Presa italiană scrie despre România că este una dintre țările europene cu cea mai mică rată de vaccinare.

"Pentru străinii care provin din așa-numitele „zone verzi” precum Italia, în România nu există nicio obligativitate de a prezenta certificatul „verde” sau de a face o perioadă de carantină. Nu există restricții de niciun fel, iar revenirea la perioada pre-pandemică este imediată, dacă nu intervine creșterea bruscă a infecțiilor cu Covid-19 și a spitalizărilor.", scrie La Nazione despre România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel