Italia prelungește lockdown-ul până după Paște

Italia prelungeşte restricţiile naţionale cu încă o lună, din cauza răspândirii noilor tulpini de coronavirus.

Actualul lockdown ar fi trebuit să ia sfârşit pe 5 martie, însă guvernul de la Roma a decis să îl prelungească până pe 6 aprilie. În aceeaşi perioadă, pe 4 aprilie, are loc şi Paştele Catolic.

Aceasta a fost prima ordonanţă de urgenţă dată de noul guvern italian, condus de Mario Draghi. Decizia a fost luată în ciuda presiunilor tot mai mari asupra autorităţilor pentru redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor şi a sălilor de fitness.

„Busola, pentru mine, este întotdeauna principiul protecției și protejării drepturilor fundamentale la sănătate, așa cum este scris în Constituția noastră, în articolul 32”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza. 

„În lupta împotriva acestui virus, care ne-a lovit atât de tare, nu trebuie să ezităm: limitarea răspândirii virusului până când, cu ajutorul campaniei de vaccinare, oprim definitiv COVID-ul și toate variantele sale, este condiția indispensabilă pentru ca țara să revină la un mod stabil și durabil", a subliniat Speranza, potrivit adnkronos.com, preluat de Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel