Italia interzice un medicament împotriva COVID-19. Costă 600 de euro

Un medicament, denumit ”singurul remediu pentru a combate coronavirusul” a fost retras pe de piața din Italia. Prețul acestuia se ridica la peste 600 de euro. 

Autorităţile italiene au interzis vânzarea unui medicament anunţat drept "singurul remediu pentru a combate" coronavirusul, al cărui preţ depăşea 600 de euro, şi au dispus blocarea paginii de internet pe care se comercializa, relatează miercuri EFE, scrie Agerpres. 

Entitatea antimonopol din ţară (AGCM) a informat miercuri că a anulat vânzarea acestui medicament, numit 'Generico Kaletra', şi au fost demarate procedurile de sancţionare împotriva administratorilor site-ului www.farmacocoronavirus.it. pe care era oferit spre vânzare.

Site-ul a fost închis 

Portalul a fost închis iar medicamentul a fost retras de la vânzare din necesitatea de a întrerupe propagarea unei practici extrem de grave, mai ales într-un moment în care Italia înregistrează 31.506 de cazuri şi 2.504 decese din cauza noului coronavirus.

Produsul conţine principiile active ale unui antiviral pentru tratarea virusului HIV şi era anunţat drept "singurul medicament" şi "unicul remediu" împotriva coronavirusului, deşi nu există încă un tratament oficial şi recunoscut împotriva acestui patogen.

Medicamentul era oferit la preţul exorbitant de 634,44 de euro

AGCM consideră modul în care a fost propus spre vânzare drept "o înşelăciune agresivă" menită să înşele consumatorul şi să "profite" de panica instaurată în ţară.

Pe de altă parte, în Italia este interzisă vânzarea acestui tip de medicamente care au nevoie de prescripţie medicală, deşi pagina de internet pe care se comercializa asigura contrariul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel