Italia devine, de luni, aproape complet ”albă”

Foto Pexels
Foto Pexels

Toate regiunile din Italia intră, începând de luni, în zona „albă”, cu excepția Valle d'Aosta, care rămâne galbenă până pe 28 iunie.

Basilicata, Calabria, Campania, Marche, Toscana, Sicilia și provincia autonomă Bolzano intră, de asemenea, în zonele fără restricții, cu excepția purtării măștilor, a distanțării și cu adunări interzise, conform Agenției ANSA.

Tot de luni începe și carantina de cinci zile pentru cei care sosesc din Marea Britanie, în încercarea de a limita contaminările cu varianta Delta a coronavirusului, care se răspândește în Regatul Unit.

Pe lângă carantina de cinci zile pentru cei care sosesc din Marea Britanie, Italia impune și obligativitatea testării, inclusiv pentru persoanele vaccinate.

Ordonanța ministrului sănătății ridică, în schimb, restricţiile sanitare în vigoare pentru călătorii din Statele Unite, Canada, Japonia şi statele membre ale Uniunii Europene care au aprobat certificatul verde, notează Mediafax. Rămâne în vigoare interdicţia de intrare pentru persoanele din India, Bangladesh şi Sri Lanka.

Scade ritmul vaccinării în România. Puțin peste 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

Puțin peste 20.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În total, 4.633.520 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei, din care 4.355.131 cu schema completă.

În ultimele 24 de ore, 16.680 de persoane au primit serul Pfizer, 766 pe cel de la Moderna, 571 pe cel produs de AstraZeneca şi 2.328 pe cel Johnson & Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 3 reacţii la vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel