Italia, devastată de COVID-19, trimite ajutor unui alt stat. Solidaritate impresionantă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Italia este cel mai lovit stat de noul coronavirus. Cu toate acestea, în agonie în lupta cu COVID-19, italienii dau dovadă de o solidaritate care impresionează.

Astfel, scriu jurnaliștii de la La Stampa, Italia oferă ajutor Croației, stat lovit de un puternic cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. Cutremurul care a avut loc duminică în Croația a lăsat în urmă zeci de răniți și pagube însemnate.

Cu toate că se confruntă cu o situație critică în pandemia cu COVID-19, unde sistemul medical italian e aproape de colaps, italienii au găsit puterea să trimită sprijin Croației.

Roma a trimis vehicule, corturi și personal specializat, printre care și pompieri pentru a ajuta Croația.

Sursa citată precizează că tot personalul italian care s-a deplasat pentru a ajuta Croația a fost suspus testelor pentru a se verifica dacă sunt bolnavi de COVID-19.

Amintim că Italia este cel mai afectat stat de COVID-19. Situația este cu adevărat dramatică, având în vedere că până ieri Italia a confirmat 69.176 de cazuri și 6.820 de decese, fiind de departe țara cu cel mai mare număr de morți în pandemia cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel