Italia, CRIZĂ de ventilatoare pentru COVID-19. Alexandrescu: Se ajunge la blocaj

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Medicul Cosmin Alexandrescu a vorbit despre epidemia de coronavirus din Italia, dar și despre criza prin care trece sistemul de urgențe de acolo. 

"Italia a înregistrat 133 de morți în doar 24 de ore, din cauza Coronavirusului", asta a anunțat premierul italian Giuseppe Conte.

În plus, Unitățile de Primire Urgențe din Italia sunt blocate și au rămas fără ventilatoare pulmonare de urgență, motiv pentru care, de sâmbătă noaptea, autorităție au ajuns să trieze pacienții bolnavi de coronavirus și să ventileze cu prioritate persoanele tinere și adulte, potrivit B1 TV. 

Ce spune Cosmin Alexandrescu despre criza Italiei

"Este vorba pur și simplu de cifre. Chiar dacă numărul de cazuri grave este relativ mic, comparativ cu numărul total de cazuri, iar estimările variază între 3% - 0,6%, în Coreea unde este cea mai mică incidență a cazurilor grave, probabil plecând de la faptul că ei au diagnosticat foarte mulți dintre potențialii pacienți. Când se ajunge la numere mari, evident că este limitată și depășită capacitatea spitalelor, care nu sunt gândite pentru acest tip de epidemii. Dacă se ajunge la numere mari, atunci da, este o problemă de sănătate pe care probabil niciun stat nu o poate rezolva corect", a declarat Cosmin Alexandrescu, în direct la B1 TV. 

Italia tocmai a făcut o comandă de 4.800 de ventilatoare

"Este foarte mult. Ei au făcut comanda acum, dar în cât timp vor veni? Pentru că producătorii au o capacitate limitată și dacă toate țările fac comenzi, se va ajunge la un blocaj, este evident.", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel