Covid-19, lovitură economică. Italia, pierderi uriaşe

Ministerul de finanţe italian se aşteaptă ca economia să se contracte cu 3% în acest an, din cauza restricţiilor impuse pentru reducerea răspândirii infecţiilor cu coronavirus, au precizat pentru Reuters două surse familiarizate cu calculele Romei.

Sursele au subliniat că situaţia este extrem de incertă, spunând că estimările interne ale Trezoreriei italiene se bazează pe un scenariu în care măsurile restrictive, care au afectat activitatea economică, vor începe să dispară treptat la sfârşitul lunii aprilie. Printre măsurile destinate menţinerii sub control a situaţiei se numără închiderea tuturor şcolilor, barurilor şi restaurantelor, precum şi anularea evenimentelor sportive şi adunărilor publice.

Măsurile restrictive urmau să fie ridicate în mod oficial între 25 martie şi 3 aprilie, însă, în condiţiile în care decesele continuă să crească, premierul Giuseppe Conte a declarat joi că acestea vor fi extinse, fără a oferi detalii suplimentare.

Care sunt estimările

,,Întregul exerciţiu de planificare bugetară al UE ar putea fi anulat şi, în acest caz, Italia nu ar trebui să prezinte prognozele până la sfârşitul lunii viitoare, acest lucru este discutat la nivelul UE’’, a spus una dintre surse.

Având în vedere incertitudinea legată de ridicarea blocajelor atât în Italia, cât şi în restul Europei, Trezoreria italiană lucrează într-un interval larg de prognoză cu datele privind evoluţia PIB. Una dintre surse a spus că acest interval se întinde în jurul valorii de -2% evoluţie a PIB în cel mai bun scenariu şi până la -3,7% în cel mai rău caz. Proiecţiile includ efectul unui pachet de stimulare de urgenţă, de 25 de miliarde de euro, adoptat de guvernul de la Roma la începutul acestei săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel