Italia CONDAMNĂ România după ce i-a blocat un transport de măști: Sunt țări care ne ajută și țări care se gândesc doar la ele

Ministrul de Externe al Italiei a criticat, la un post de televiziune, gestul României de a bloca un transport de măști către peninsulă. 

”În lume, sunt țări care ne ajută și țări care se gândesc doar la ele, le denunțăm pe cele din urmă”

Iată declarația completă a ministrului Luigi Di Maio, întrebat ce se întâmplă în acest război al măștilor, în condițiile în care țara noastră a blocat un transport de măști cumpărate de Italia: ”Se întâmplă că, în lume, există țări care ne ajută și țări care au decis să se gândească doar la ele. Noi îi denunțăm pe cei din urmă. Adică pe cei care țin pentru ei măștile noastre. Apoi, în alte cazuri, alertăm Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Comerțului că sunt țări care își asumă acțiuni anticomerciale, pentru că dacă tu blochezi într-o vamă măștile cumpărate de o firmă care ne aparține, deci nu de Guvern, ci de o firmă italiană, tu ai și un comportament împotriva regulilor comerțului."

Realitatea este că România, aflată în stare de urgență, tocmai pentru a nu ajunge în situația Italiei, a luat măsura preventivă de a bloca exporturile paralele, cu atât mai mult de produse esențiale în războiul cu noul Coronavirus.  

S-a întâmplat miercuri, când un camion cu produse sanitare, cu destinația Italia, a fost oprit de autorități. "În urma sesizării polițiștilor de frontieră din aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 măști chirurgicale, 17.000 măști menaj, 400 măști de unică folosință, 45 de costume de protecție medicală, 400 de botoși protecție încălțăminte", explica Grupul de Comunicare Strategică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel