Vaccin Covid-19. Italia a scurtat intervalul de administrare a dozei de supra-rapel

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Italia a scurtat intervalul de administrare a dozei de supra-rapel a vaccinului Covid-19. 

Autorităţile sanitare din Italia vor putea administra doza de supra-rapel celor care s-au vaccinat anti-COVID-19, după ce au trecut cinci luni de la cea de-a doua doză, a informat luni ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, citat de EFE.

"Doza de supra-rapel este crucială pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru (...) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă", a scris ministrul pe reţelele de socializare.

Aproximativ 87% din populaţia de peste 12 ani a fost vaccinată în Italia cu cel puţin o doză, în timp ce 84,63% a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

Cu toate acestea, în ultimele zile numărul cazurilor a crescut, la fel ca în restul Europei, iar guvernul analizează cum să controleze răspândirea virusului mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă.

VEZI ȘI: În Germania certificatul verde devine miercuri obligatoriu la locul de muncă şi în mijloacele de transport

Fedriga a cerut executivului să nu mai elibereze certificatul verde persoanelor care nu sunt vaccinate



Massimiliano Fedriga, preşedintele regiunii Friuli Venezia Giulia şi al Conferinţei Regiunilor, a cerut luni executivului să nu mai elibereze certificatul verde persoanelor care nu sunt vaccinate anti-COVID-19.

În Italia există în prezent restricţii, precum utilizarea măştilor sanitare în spaţiile închise şi obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test negativ.

De asemenea Fedriga a cerut, în numele restului autorităţilor regionale, să fie controlaţi cetăţenii care vin în Italia din ţări cu număr mare de contagieri şi cu rată scăzută de vaccinare anti-COVID-19.

Toate acestea, pentru a evita un lockdown care ar penaliza din nou economia şi care nu ar fi înţeles în contextul extinderii vaccinării, a declarat oficialul italian.

Italia a înregistrat în total 5 milioane de contagieri, de la declanşarea pandemiei în februarie 2020, şi 133.000 de decese asociate COVID-19, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel