Israel, peste 1.000 de noi cazuri în doar 24 de ore. Premier: Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare

Israel, peste 1.000 de noi cazuri în doar 24 de ore. Premier: Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare / Foto: Pixabay
Israel, peste 1.000 de noi cazuri în doar 24 de ore. Premier: Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare / Foto: Pixabay

Numărul infectărilor cu COVID-19 în Israel a depășit din nou pragul de 1.000 de cazuri  zilnice. 

Numărul de noi infectări cu COVID-19 raportate în decurs de 24 de ore în Israel a depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de cazuri în ultimele patru luni, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii israelian, relatează Agerpres, citând dpa.

Cel mai mare număr de infectări raportat din martie



Ministerul a precizat că 1.118 de noi cazuri au fost înregistrate în decurs de 24 de ore, cel mai mare număr raportat de la mijlocul lunii martie. Cu toate acestea, în timpul perioadei de vârf a pandemiei în ianuarie, numărul cazurilor zilnice era de peste 10.000 în Israel.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat vineri că varianta Delta a coronavirusului a provocat o creştere a numărului de infectări la nivel mondial, inclusiv în "ţările (cu un număr mare de persoane) vaccinate, precum Marea Britanie, SUA şi Israel".

 

"Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare"



Evaluarea actuală este că "eficacitatea vaccinurilor existente împotriva variantei Delta este mai slabă decât am sperat", a spus el. "Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare", a adăugat Naftali Bennett.

Varianta Delta de coronavirus a fost descoperită pentru prima dată în India şi este considerată extrem de contagioasă. Având în vedere creşterea numărului de cazuri, Israelul intenţionează să reintroducă restricţii în ceea ce priveşte reuniunile cu peste 100 de persoane în spaţiile închise începând de miercuri. Din nou, numai cei care au fost vaccinaţi, au avut boala sau persoanele cu rezultate negative la testele COVID vor putea participa la astfel de evenimente. În plus, măştile vor fi din nou obligatorii în spaţiile închise.

 

A treia doză de vaccin anti-COVID

Israelienii care suferă de disfuncţii ale sistemului imunitar vor fi eligibili de acum înainte pentru a primi o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat săptămâna trecută ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz, transmite dpa.  Într-o intervenţie la postul de radio Kan, Horowitz a spus că stocurile de vaccin Moderna sunt disponibile pentru persoanele care au primit deja două doze. Israelul a vaccinat aproape exclusiv cu BioNTech/Pfizer în campania de până acum, dar aceste stocuri se vor epuiza până la sfârşitul lunii iulie.

Până în prezent, din totalul de 9,3 milioane de locuitori, Israelul a vaccinat aproape 5,7 milioane cu prima doză (61%) şi 5,2 milioane cu ambele doze (56%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel