Israelul interzice sosirile din Marea Britanie, Danemarca şi Africa de Sud

Israelul a anunţat duminică interdicţia pentru cetăţenii străini din Regatul Unit, Danemarca şi Africa de Sud de a intra pe teritoriul său.

Decizia autorităților din Israel vine după ce o nouă tulpină a coronavirusului a fost detectată în cele trei ţări, notează AFP, scrie Agerpres. Autorităţile israeliene au mai anunţat reguli stricte pentru israelienii care se întorc din aceste ţări, afirmând că vor fi izolaţi în hoteluri gestionate de armată şi servind ca centre de carantină, potrivit unei declaraţii comune a biroului premierului Benjamin Netanyahu şi Ministerului Sănătăţii.

Benjamin Netanyahu a convocat grupul special de urmărire a noului coronavirus "pentru o discuţie urgenţă" legată de descoperirea acestei noi tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2, potrivit comunicatului în ebraică.

Decizia Grupului special



Grupul special a aprobat, potrivit documentului, "măsurile imediate pentru a împiedica străinii să intre în Israel", în acest stadiu din Regatul Unit, Danemarca şi Africa de Sud.

Noua tulpină a coronavirusului s-a răspândit rapid la Londra şi în sud-estul Angliei, dar a fost detectată şi în Africa de Sud şi Danemarca.

Numită "VUI 202012/01" (pentru 'Variant Under Investigation', variantă în curs de investigare), ea cuprinde mai multe mutaţii şi ar antrena, potrivit primelor evaluări, o răspândire mai rapidă a coronavirusului.

Israelul nu a precizat durata carantinei pentru cetăţenii săi

Autorităţile au indicat că ambele ordonanţe intră imediat în vigoare şi pentru următoarele şapte zile.

Peste 370.000 de persoane din Israel au fost testate pozitiv la COVID-19 din februarie când a fost semnalat primul caz. Peste 3.000 de persoane au murit în această ţară cu circa nouă milioane de locuitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel