Israelul a decis să renunțe la politica „certificatului verde“

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Israelul a renunțat la obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în anumite spații.

Israelul a decis joi să renunţe la politica "certificatului verde" prin care se cerea dovada vaccinării, recuperării după COVID-19 sau un test negativ pentru a avea acces într-o serie de spaţii publice, în condiţiile în care valul de infectări cu noul coronavirus bate în retragere, relatează Reuters şi TPS.

În Israel, varianta Omicron, extrem de contagioasă, a coronavirusului a înregistrat un vârf spre sfârşitul lui ianuarie, numărul cazurilor raportate zilnic ajungând la circa 85.000, dar ulterior a început să scadă, miercuri cifra anunţată fiind circa 21.000.

"Valul se sparge", a argumentat premierul Naftali Bennett, în debutul discuţiilor cu oficialii din sănătate consacrate relaxării restricţiilor.

Regulile certificatului verde au fost deja relaxate în Israel pe 4 februarie, dată după care documentul a mai fost cerut la intrarea într-o serie de locuri cum sunt cluburile de noapte sau sălile de festivităţi.

Părinții vor avea în continuarea obligația să-și testeze copiii

În valul anterior de coronavirus, Israelul a adoptat o politică a "vieţii împreună cu COVID-19", prin care economia şi şcolile au rămas deschise în cea mai mare parte, deşi unele sectoare, precum şi cursurile, au avut de suferit după ce angajaţi, clienţi, profesori sau elevi s-au îmbolnăvit ori au fost nevoiţi să se izoleze, menţionează Reuters.

Premierul Bennett a precizat că părinţii vor avea în continuare obligaţia să-şi testeze copiii de coronavirus de două ori pe săptămână, iar testele vor mai fi cerute şi la accesul în căminele de vârstnici.

Israelul, care are o populaţie de circa 9,4 milioane, a înregistrat circa 3,5 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, de la începutul pandemiei, şi peste 9.700 de decese, unii experţi apreciind că este posibil ca până la jumătate din populaţie să se fi infectat cu Omicron, scrie Agerpres.

Danemarca intenționează să pună capăt programului național de vaccinare anti-Covid-19

Principala autoritate sanitară a Danemarcei verifică declarațiile exagerate cu privire la pericolul coronavirusului, deoarece guvernul caută să depășească această criză și să se concentreze pe revenirea la normalitate, care include încheierea campaniei naționale de vaccinare a guvernului și renunțarea la infrastructura pentru vaccinarea în masă.

Abordarea Danemarcei pare a fi în mare măsură diferită de cea a multor alte guverne occidentale. Țara a pus capăt tuturor măsurilor legate de Covid-19, inclusiv obligația de a purta măști de protecție.

Acest efort este cel mai bine exemplificat pe site-ul oficial al autorității daneze de sănătate publică Statens Serum Institut, care publică verificări ale celor mai frecvente „cazuri de dezinformare” despre Covid-19. Această secțiune de verificare a faptelor se concentrează pe înlăturarea temerilor legate de Covid-19 și pe creșterea gradului de conștientizare că virusul nu mai reprezintă o amenințare mare pentru sănătatea publică.  Autoritățile de sănătate publică din Danemarca par să adopte o abordare opusă față de alte state (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel