Israel vrea să prevină al cincilea val al pandemiei de coronavirus. Experții din sănătate recomandă păstrarea măsurilor de prevenție

Israel vrea să prevină al cincilea val al pandemiei de coronavirus. Experții din sănătate recomandă păstrarea măsurilor de prevenție  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Israel vrea să prevină al cincilea val al pandemiei de coronavirus. Experții din sănătate recomandă păstrarea măsurilor de prevenție / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Experții israelieni din domeniul sănătății solicită vigilență pe fondul temerilor față de al cincilea val de coronavirus.

Pe măsură ce al patrulea val de infecție cu coronavirus pare să scadă, experții sunt de acord că aeroportul rămâne un punct vulnerabil și este nevoie de mai multă aplicare acolo și în alte locuri, deoarece israelienii manifestă un comportament iresponsabil, ignorând restricțiile.

Astfel, experții din domeniul sănătății analizează măsurile necesare pe care Israelul trebuie să le ia pentru a preveni reapariția bolii care ar putea începe dacă vor intra în țară variante agresive ale virusului.

Profesorul Galia Rahav, care conduce Unitatea de Boli Infecțioase a Centrului Medical Sheba, spune că ultimul val COVID din țară a fost cauzat de comportamentul imprevizibil al coronavirusului și nu de greșelile făcute de guvernul israelian.

„Nu știam când rezistența la virus, oferită de vaccinuri, va începe să scadă și va fi necesară o doză suplimentară”, spune ea. „Am învățat pe parcurs”, a mai precizat aceasta.

Rahav spune că oficialii din domeniul sănătății trebuie să monitorizeze constant datele și să reacționeze rapid.

"În mod clar, trebuie să monitorizăm contagiunea și anticorpii pentru a decide dacă este nevoie de un alt vaccin de rapel. Trebuie să fim vigilenți și să vedem o creștere a vaccinărilor."

Noile variante ale virusului, un potențial pericol pentru Israel

De asemenea, Rahav spune că oficialii trebuie să se asigure că nu vor intra în Israel noi variante COVID prin Aeroportul Ben Gurion, principalul punct de intrare în țară, și a solicitat cetățenilor să acționeze mai responsabil.

„Nu se pune suficient accent pe comportamentul personal al israelienilor. Oamenii trebuie să continue să folosească măști, mai ales în timpul evenimentelor aglomerate, și să mențină vigilența. „Părinții nu trebuie să-și trimită copiii mici la grădiniță sau la școală dacă nu se simt bine și să se abțină de la a merge la muncă dacă sunt bolnavi”, a mai spus aceasta.

Posibilitatea unui al cincilea val

Între timp, profesorul Salman Zarka a avertizat că al patrulea val al virusului este încă prezent. Într-un briefing de presă, Zarka a spus că nu ar trebui să se mai reducă restricțiile în acest moment.

„Experiența după al treilea val de morbiditate ne-a învățat să fim atenți și să acționăm cu moderare”, a spus el.

"Virusul se dezlănțuie încă în toată lumea și apar noi variante, în timp ce multe locuri nu beneficiază de vaccinuri. Trebuie să fim foarte vigilenți și să ne pregătim pentru a preveni apariția unui al cincilea val", a spus el, potrivit YNetNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel