Israel anunță că a vaccinat împotriva COVID-19 jumătate din populația țării

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ministerul israelian al Sănătății a raportat vaccinarea a mai mult de jumătate din populație.

În Israel, mai mult de 50% din populație a primit deja ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului, a scris pe Twitter șeful Ministerului Sănătății al țării, Julius Edelstein.

El și-a exprimat încrederea că țara va învinge coronavirusul și a îndemnat pe toată lumea să urmeze în continuare toate instrucțiunile medicilor, astfel încât pandemia să poate fi ținută sub control. 

Mai puține restricții pentru cei vaccinați

Guvernul israelian a anunțat că, datorită unei campanii de vaccinare de succes, cetățenii care au primit „pașapoarte verzi” pentru vaccinare se vor putea bucura următoarele sărbători: Paștele, Ziua Memorialului Holocaustului și Ziua Independenței, cu mai puține restricții decât acum un an, scrie Ierusalim Post.

Pe 24 martie, Ministerul israelian al Sănătății a promulgat noi reguli pentru evenimente în masă, cu participarea deținătorilor de „pașapoarte verzi”. În cazul în care cetățenii nevaccinați se pot aduna nu mai mult de 20 în interior și maxim 50 în aer liber, cei vaccinați vor avea voie să se adune în sute și mii, în funcție de tipul evenimentului. În ultima zi, 45.007 teste pentru coronavirus au fost efectuate în țară și au fost detectate 470 de cazuri noi de infecție. 12.906 de persoane sunt bolnave, dintre care 482 grav. De la începutul pandemiei, 830.515 cetățeni israelieni au fost infectați cu coronavirus, iar 6.157 au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel