Islanda, prima țară din Europa care a scăpat de Covid-19: Oamenii de știință au creat regulile aici, nu politicienii!

Islanda a devenit prima țară din Europa care aparent a scăpat de coronavirus.
Islanda a devenit prima țară din Europa care aparent a scăpat de coronavirus.

Islanda a devenit prima țară din Europa care aparent a scăpat de coronavirus. Tinerii merg noaptea la karaoke în centrul Reykjavik, strigând la microfon. Se îmbrățișează și se sărută, în timp ce picături de salivă zboară prin aer.

Nopți albe, restaurante deschise, concerte și tot ce tânjește restul Europei găsim acum în Islanda. În Islanda, au murit doar 29 de persoane de la începutul pandemiei, iar numărul infectărilor a fost de 6.144.

"Mă pregătesc pentru această pandemie de 15 ani", a spus Thorolfur Gudnason, epidemiologul șef al Islandei, scrie BBC. Gudnason a fost responsabil de găsirea unui răspuns la această criză în Islanda.


"Am decis imediat ce vom face: efectuăm teste, urmărim contactele și izolăm pe toți cei diagnosticați. Am făcut acest lucru agresiv, încă din prima zi", a spus el.

Dar Islanda a mai fost aici. A avut rapid primul val sub control și, în mai 2020, oamenii începuseră să declare țara liberă de coronavirus. Lucrurile au continuat așa o vreme, dar la sfârșitul verii, Islanda a fost lovită în mod neașteptat de un alt val mai aprig, după ce doi turiști, cu teste pozitive, au încălcat regulile de izolare. Din iunie anul trecut, toți pasagerii care au sosit în țară au intrat în carantină. Există teste obligatorii la aeroport.

Când Thorsteinsson a fost întrebat despre această regulă strică a controlului oamenilor veniți în țară, a zis: "Oamenii de știință au creat regulile, nu politicienii. Asta contează. Ei știu despre ce vorbesc, politicienii nu". La fiecare pas, Islanda a urmat știința, condusă de profesorul Gudnason și echipa sa, fără ca politicienii să participe la briefing-urile zilnice.

În plus, este imposibil să ignorăm rolul pe care geografia unică a Islandei l-a jucat în succesul său. Această insulă vulcanică, cu toate erupțiile și avalanșele sale, este obișnuită să facă față dezastrelor. Cu toate acestea, specialiștii din Islanda nu pot încă să facă petreceri de adio ale coronavirusului. Din păcate, lucrurile se pot schimba oricând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel