Iranul INTERZICE importul de vaccin anti-COVID-19 din Marea Britanie și SUA

Ayatollahul Ali Khamenei
Ayatollahul Ali Khamenei

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a interzis importul de vaccinuri anti-COVID-19 din Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii.

Într-un discurs televizat vineri, liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a spus că nu are încredere în vaccinurile care vor fi distribuite de cele două puteri occidentale, Marea Britanie și SUA, deoarece acestea au unele dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din lume.

„Dacă americanii ar fi reușit să producă un vaccin, acest fiasco al coronavirusului nu s-ar fi întâmplat în propria țară”, a spus el, adăugând că SUA înregistrează acum un număr zilnic de 4.000 de morți. „Dacă pot crea un vaccin, dacă fabrica lor Pfizer poate produce un vaccin, atunci de ce vor să ni-l dea? Ar trebui să-l consume ei înșiși, astfel încât să nu aibă atât de multe decese”, a mai precizat Khamenei.

Iranul voia să procure vaccin Pfizer

Ordinul liderului suprem a dus la oprirea planurilor Societății Semiluna Roșie de a importa 150.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, doze care au fost asigurate cu ajutorul filantropilor, a declarat purtătorul de cuvânt al organizației la scurt timp după discurs. „Societatea Semiluna Roșie va acționa pe baza remarcilor liderului suprem, întrucât disting diferența dintre bun și rău în ceea ce privește toate problemele, inclusiv importul de vaccinuri anti-COVID-19”, a declarat Mohammad Hassan Ghosian pentru site-ul de știri Tasnim, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel