Iranul, DEVASTAT de pandemia de COVID-19. Un om moare la fiecare 5 minute

Iranul este a doua țară afectată de coronavirus
Iranul este a doua țară afectată de coronavirus

Iranul raportează un deces la fiecare cinci minute provocat de COVID-19, relatează presa iraniană. 

Iranul este devastat de numărul mare de noi îmbolnăviri cu COVID-19. Capacitatea spitalelor din numeroase provincii este depăşită, au anunţat autorităţile sanitare, care precizează că în Iran o persoană moare la fiecare cinci minute în urma infectării cu noul coronavirus,  relatează Agerpres, citând Reuters.

Autorităţile iraniene s-au plâns de nerespectarea distanţării sociale, în timp ce ministrul adjunct al Sănătăţii, Iraj Harirchi, a declarat că pandemia ar putea provoca 600 de decese zilnic în săptămânile următoare, dacă iranienii nu reuşesc să respecte protocoalele de sănătate în cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu.

Un om moare la fiecare 5 minute



Televiziunea de stat iraniană a relatat că o persoană moare la fiecare cinci minute din cauza noului coronavirus, o rată care corespunde cu bilanţurile deceselor zilnice raportate de autorităţi de circa 300 în ultimele 20 de zile.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a declarat duminică pentru televiziunea de stat că 32.616 de persoane au murit din cauza bolii, iar numărul de cazuri confirmate au ajuns la 568.896.

Un raport din aprilie al Centrului de cercetare al Parlamentului iranian arată că numărul cazurilor de coronavirus ar putea fi de aproape două ori mai mare decât cel anunţat de Ministerul Sănătăţii. Asta pentru că cifrele oficiale din Iran se bazează doar pe numărul de decese din spitale şi pe cazurile deja testate pozitiv pentru coronavirus. Şcolile, moscheile, magazinele, restaurantele şi alte instituţii publice din Teheran au fost închise din 3 octombrie. Din cauza faptului că situația din sistemul sanitar s-a înrăutățit, măsurile au fost prelungite până pe 20 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel