ÎPS Teodosie, despre riscul infectării cu COVID-19 la pelerinaj: “Dacă acolo este momentul să plece, pleacă la Dumnezeu”

IPS Teodosie la Mănăstirea Sf. Andrei  Foto: Crișan Andreescu
IPS Teodosie la Mănăstirea Sf. Andrei Foto: Crișan Andreescu

ÎPS Teodosie a făcut o declarație controversată despre riscul infectării cu Sars-Cov-2 la pelerinaje.

Deși după un proces în instanță, judecătorii au stabilit ca pelerinajul la peștera Sfântului Andrei să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus, ÎPS Teodosie a continuat să invite toți credincioșii la slujbă. El a fost întrebat ce se întâmplă dacă un credincios se îmbolnăvește de COVID-19 atunci când merge la pelerinaj.

Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin”, a declarat Teodosie, pentru Constanța Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel