ÎPS Pimen, informații despre starea de sănătate

Părintele arhiepiscop Pimen
Părintele arhiepiscop Pimen

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a vorbit, joi, la Radio Trinitas despre starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a  vorbit despre implicarea Bisericii în criza de la Suceava și de inițiativele pornite de IPS Pimen pentru ajutorarea celor afectați.

Întrebat de starea de sănătate a Arhiepiscopului, Preasfințitul Părinte Damaschin a spus că „momentan starea Înaltpreasfinției Sale este una staționară".

„A fost o depreciere, acum câteva zile, când s-a impus, așa cum ne-au anunțat medicii, manevra de intubare pentru a ajuta la o funcționare mai bună a plămânilor".

În această situație, a spus ierarhul, starea Înaltpreasfinției Sale este una staționară, în parametri puțini mai buni, în sensul că ventilația este mai bună cu acest nou sistem.

„Medicii sunt într-adevăr și rezervați pentru că are o vârstă înaintată. Pe de altă parte, noi avem și așa un gând de nădejde, pentru că Înaltpreasfințitul nu a suferit de boli grave, nu a avut afecțiuni care să-și fi pus amprenta în mod deosebit pe starea de sănătate a Înaltpreasfinției Sale".

„Anul trecut, când Părintele Arhiepiscop Pimen a împlinit 90 de ani, el spunea că se simte binecuvântat, că este un om fericit pentru că n-a cunoscut medic la pat. El n-a fost niciodată internat în spital. Doar afecțiuni, așa, sezoniere, sau poate unele minore care vin odată cu vârsta.

„Dincolo de toate, este nevoie de multă rugăciune ca Dumnezeu să aibă grijă de Părintele Arhiepiscop Pimen", a spus PS Damaschin joi dimineață la emisiunea „Viața Cetății" de la Trinitas.

„Suntem extrem de recunoscători echipei de medici de la Institutul ‹Matei Balș› pentru profesionalismul, deschiderea, generozitatea și pentru tot efortul pe care-l fac, atât pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, cât și pentru toți ceilalți care sunt internați acolo".

"Să-l fi văzut pe bătrânul cum avea mască pe față, mască albă pe o barbă albă
Preasfinția Sa a vorbit despre raportarea Părintelui Arhiepiscop Pimen la această criză medicală:

„Înaltpreasfințitul a fost foarte receptiv. A fost și este un model de ascultare. El a primit cu foarte multă înțelegere recomandările organelor abilitate".

„Să-l fi văzut pe bătrânul cum avea mască pe față, mască albă pe o barbă albă și cu mănuși pe mâini. Așa și-a desfășurat activitatea în ultimele săptămâni din luna martie când încă se mai putea merge la centrul eparhial. Ne-a îndemnat la prudență și la respectarea măsurilor pe toți, pe noi din echipa de la Centrul Eparhial, pe preoți și pe credincioși".

„Și în spital fiind, îmi spun medicii, dă dovadă de aceeași ascultare care vine după atâția ani de viețuire monahală și episcopală".

„Dacă este să spun ce am iubit mai mult, este că am iubit să fiu ascultător și să fac lucrul, cum se spune, ca pentru Dumnezeu", a spus chiar Arhiepiscopul Pimen în interviul oferit pentru Basilica.ro la împlinirea vârstei de 90 de ani, potrivit basilica.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel