Ipoteză în PREMIERĂ despre Trump - Biden. Iulian Chifu: Există și această posibilitate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul de politică externă Iulian Chifu a vorbit despre o ipoteză în premieră a dezbaterii dintre Donald Trump și Joe Biden.

Analistul de politică externă Iulian Chifu a vorbit, duminică, la Realitatea TV, despre cine îi urmează la conducere lui Donald Trump în cazul în care acesta nu își va mai putea exercita drepturile de președinte. De asemenea, a vorbit și despre ipoteza unei dezbateri online între Trump și Biden.

Iată ce a spus: „Articolul 25 al Constituției americane spune foarte clar ce se întâmplă în cazurile de incapacitate a președintelui. În primul rând, vicepreședintele Mike Pence preia atribuțiile pe intervalul în care președintele nu le poate exercita. Nu suntem în această situație, la momentul de față președintele își îndeplinește atribuțiile. În sistemul american există o succesiune de patru personalități care urmează. E vorba de vicepreședinte, urmat de președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi. După aceasta, conform Constituției, urmează decanul de vârstă al Senatului american.“

Ipoteză în premieră: Dezbatere online între Trump și Biden

„Privitor la campanie, lucrurile sunt împărțite. Atât timp cât Donald Trump poate să aibă aceste intervenții publice, el va putea să participe în format video în anumite angajamente de campanie. Firește că nu este același lucru cu prezența fizică a președintelui, cu interacțiunea directă. De asemenea, următoarea dezbatere are loc la 15 octombrie. În consecință, există timp suficient și, din nou, se poate utiliza varianta electronică online pentru această dezbatare. Este o premieră, dar să nu uităm că suntem în vremuri excepționale și, în aceeași măsură, putem să avem dezbateri cu cei doi candidați, care nu sunt fizic în aceeași locație, în condiții de pandemie. Există și această posibilitate”, a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel