IPJ Ilfov. Acţiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a desfăşurat, joi, acţiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, scopul fiind creşterea gradului de siguranţă rutieră. Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov. 

Având în vedere acţiunile organizate de Poliţia Română la nivelul întregii ţări în perioada premergătoare noului an şcolar, joi au avut loc în judeţ activităţi de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, la şi de la unităţile de învăţământ, cu accent pe respectarea regulilor de circulaţie, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră. La instruire au participat aproximativ 50 de conducători de autovehicule destinate transportului şcolar.

Poliţiştii rutieri din Ilfov au verificat documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi - deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii a răspunderii civile.

'Poliţiştii au pus accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, au discutat despre conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, obligativitatea purtării centurii de siguranţă şi despre evenimentele rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de autovehicule destinate transportului şcolar', se precizează în comunicat.

Conform IPJ Ilfov, şoferii au fost informaţi cu privire la noile modificări şi completări aduse OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin dispoziţiile Ordonanţei 11/2019, care vor intra în vigoare la data de 13 octombrie, respectiv cele cu referire la interdicţia, valabilă în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, de a ţine în mână sau de a folosi cu mâinile în orice mod telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video. La rândul lor, şoferii au pus întrebări referitoare la problemele pe care le-au întâmpinat în decursul timpului, fiindu-le oferite soluţii pentru rezolvarea acestora.'

'În situaţia în care vor fi constatate anumite deficienţe cu privire la partea carosabilă, poliţiştii le vor aduce la cunoştinţa administratorului drumului public şi vor solicita acestuia remedierea în regim de urgenţă, a precizat sursa citată. 'În perioada premergătoare noului an şcolar, poliţiştii rutieri din Ilfov împreună cu administratorul drumurilor, vor verifica semnalizarea rutieră din zonele din proximitatea unităţilor de învăţământ, pentru a asigura existenţa, integritatea şi vizibilitatea indicatoarelor şi marcajelor rutiere specifice', a mai informat IPJ Ilfov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel