Ionuţ Vulpescu, analiză a strategiei liberalilor: PNL este PDL cu altă culoare!

Ionuț Vulpescu
Ionuț Vulpescu

Ionuţ Vulpescu face o paralelă între sloganurile pe care le-a avut Bill Clinton la campania din 1992 şi strategia de acum a PNL.

"James Carville a fost strategul de campanie al lui Bill Clinton, în 1992. Cele trei sloganuri ale campaniei au fost “Change vs. more of the same”, “The economy, stupid” și “Don't forget health care”. Unul dintre ele a rămas în folclor: ”It's the economy, stupid” și cunoaște o mulțime de variante.
De ce mi-am adus aminte de acestea? Pentru că toate cele trei sloganuri pot constitui o grilă de citire a actualei guvernări, cu o concluzie simplă: It's the social, stupid!", scrie Ionuţ Vulpescu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

"Noi vedem din programul social al PSD doar măririle de salarii și de pensii, pe care acum PNL are grijă să le anuleze prin tot felul de măsuri perfect stupide și de rea credință, atât de natură economică, cât și socială. Cred că la fel de importantă este scăderea drastică a șomajului, respectiv creșterea gradului de ocupare a forței de muncă. (...) 

Motiv pentru a nu aplica mărirea pensiilor

"Asistăm, în opinia mea, la construcția unui motiv pentru a nu aplica mărirea pensiilor, conform legii, la 1 septembrie 2020. Mai mult, intenția de a mări vârsta de pensionare la 70 de ani ridică o serie de probleme sociale grave, pe care guvernarea PNL nu vrea să le discute cu nimeni. Mă văd obligat să protestez împotriva declarațiilor de azi ale ministrului Muncii, care spune, cu subiect și predicat, că suntem un popor de leneși, care vrem să ne pensionăm cât mai devreme, că vrem să muncim cât mai puțin. Pentru cineva care vine din societatea civilă și are pretenția că dă lecții de „politici publice” celor din administrația statului, acest discurs este perfect stupid și dovedește o mentalitate de stăpân de sclavi! Faptul că la propunerea ministrului Muncii pensiile sociale au fost înghețate spune și el despre felul în care gândește actualul guvern, care este unul anti-social!

Rezumând, nu schimbare, ci continuitate în forme tot mai agresive a austerității promovate de PDL și guvernul Boc. Nimic de mirare: PNL este PDL cu altă culoare!", apreciază Ionuţ Vulpescu.

Mesajul integral, aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel