Iohannis: România a primit acceptul CE pentru achiziții de echipamente în limita a 10 mil. euro

Klaus Iohannis a anunțat că România a primit acceptul Uniunii Europene de a achiziționa echipamente de protecție, în limita a 10 milioane de euro, între acestea numărându-se măști, costume individuale și ventilatoare.

Președintele României va participa, joi, de la ora 17.00, la o videoconferință cu membrii Consiliului European.

„La nivel european, s-a decis constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale, în cadrul mecanismului european de protecție civilă. Foarte important, România este primul stat membru al Uniunii care a primit acceptul CE de a demara procedurile de achiziție necesare pentru constituirea acestei rezerve a UE pe teritoriul țării noastre. Într-o primă etapă, achiziția derulată de România, în numele UE, în limita sumei de 10 milioane de euro, va viza echipamente medicale de protecție, măști și costume individuale de protecție și ventilatoare. Această procedură se desfășoară independent de achizițiile făcute direct de Comisie. Vom putea și noi în România vom putea să solicităm o parte din această rezervă strategică", a spus, joi, șeful statului.

Președintele Iohannis a spus că va cere, în cadrul videoconferinței, o finanțare mai consistentă și va arăta disponibilitatea României de a se implica mai mult în acest mecanism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel