Iohannis, rezultat test COVID

Sursă foto: Presidencey. Editare DCNews
Sursă foto: Presidencey. Editare DCNews

Președintele Klaus Iohannis a fost testat de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a fost testat pentru COVID-19, iar rezultatul a fost negativ, potrivit Președinției. Șeful statului a amânat o vizită oficială în Letonia, după ce omologul său leton, Egils Levits, a fost confirmat pozitiv. Cei doi șefi de stat au participat la un eveniment în Suedia.

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată, după ce omologul său leton, Egils Levits, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, potrivit Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a avut contact cu Egils Levits, la Malmo, în Suedia, motiv pentru care a făcut un test pentru COVID.

Potrivit Președinției, Klaus Iohannis a fost testat, iar rezultatul a fost negativ.

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Forumul dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, la Malmö, Regatul Suediei.

Președintele Letoniei, POZITIV la COVID-19

Rezultatul a venit la o zi după un test rapid la care a fost supus Levits miercuri seara, la întoarcerea dintr-o vizită de lucru în Suedia. Preşedintele leton va face şi un test PCR, a mai spus purtătorul de cuvânt, conform Agerpres. 

Egils Levits a amânat întrevederea pe care o avea programată joi cu noul preşedinte al Estoniei, Alar Karis, care se află la Riga în cadrul vizitei sale inaugurale în statele baltice vecine. În schimb, Karis se va întâlni cu preşedinta Parlamentului Letoniei, Inara Murniece.

În februarie, Egils Levits, 66 de ani, a fost una dintre primele persoane vaccinate în Letonia împotriva noului tip de coronavirus, fiind vaccinat în faţa camerelor de filmat pentru a-i încuraja pe cei 1,9 milioane de concetăţeni ai săi să facă la fel.

În pofida eforturilor sale, campania de vaccinare din Letonia are un ritm foarte scăzut, iar rata de contaminare a crescut în mod semnificativ în ultimele săptămâni, determinând guvernul să declare, luni, stare de urgenţă, care va fi menţinută până pe 11 ianuarie anul viitor.

Intervenția președintelui Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului

"Domnilor președinți,

Domnilor prim-miniștri,

Doamnelor și domnilor,

Sunt onorat să particip la Forumul de la Malmö. Ne reunim astăzi pentru a face bilanțul acțiunilor noastre și pentru a analiza lecțiile învățate pe parcursul ultimelor decenii.

În contextul în care ne confruntăm cu provocări tot mai intense și mai complexe, este momentul potrivit să întărim angajamentul nostru pentru susținerea educației privind Holocaustul, cercetării și comemorării Holocaustului, precum și pentru prevenirea și combaterea antisemitismul.

Încercările de a nega sau distorsiona Holocaustul devin tot mai periculoase și mai subtile, fiind folosite diverse metode concrete precum: estomparea responsabilității participanților la Holocaust și a colaboratorilor lor, ducerea în derizoriu a suferințelor cauzate de Holocaust și dezumanizarea victimelor.

Comemorarea este cel mai important element, este premisa pentru eforturile noastre actuale de a contracara distorsionarea Holocaustului, și de aceea se află atât de sus pe lista priorităților noastre.

Avem nevoie de instrumente noi și inovatoare de diseminare a mărturiilor supraviețuitorilor, precum și de resursele adecvate pentru a întreprinde acest demers, diseminarea fiind una dintre cele mai eficiente modalități de a contribui la educația privind Holocaustul și prevenirea repetării unei astfel de tragedii (vezi imagini AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel