EXCLUSIV  Iohannis - revocare Kovesi. Sondaj cu rezultat covârșitor: cine a înregistrat marea victorie

Scutaru Cristina / 11 iul 2018 / 17:37 Salveaza PDF Comentarii
Iohannis
Iohannis

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare al şefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

În acest context, DC News a lansat un sondaj pentru a vedea ce cred cititorii despre hotărârea președintelui României.

Așadar, la întrebarea ”Credeți că Iohannis a procedat corect semnând revocarea lui Kovesi?”, oamenii au răspuns astfel:

DA 67,31% (24.872)

Nu 32,68% (12.076).

(w670)

Rezultatul arată că din tot acest scandal, Klaus Iohannis a înregistrat o victorie. Sistemiștii, #rezist, oamenii care fac scandal pe Facebook sunt în minoritate. După cum dovedește sondajul, majoritatea, adică mai bine de două treimi, sunt de părere că președintele României a făcut un lucru bun, ceea ce arată că persoanele care îndeamnă la nesupunere civică sunt în minoritate.

Partea rațională și cumpătată a societății, nu exaltarea de Facebook, a câștigat. Sunt mai mulți cei care susțin decizia lui Klaus  Iohannis și rămân cei care fac scandal, fiind minoritari.

Decizie bună

Radicalii sunt foarte prezenți pe Internet și, în ciuda acestui lucru, majoritatea arată că Iohannis a luat o decizie bună. Președintele nu putea să încalce Constituția. Klaus Iohannis a ales să nu arunce țara într-o criză puternică, într-un moment în care lucrurile sunt așezate.

Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis pentru revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA a fost publicat în Monitorul Oficial, varianta electronică. În decret se arată că "În executarea Deciziei CCR 358/2018 asupra cererii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre ministrul justiției și președintele României, Președintele României decretează: Doamna Laura Codruța Kovesi se revocă din funcția de procuror-șef al DNA".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24