Iohannis, refuz miniștri. PSD, următoarea mutare, spusă la B1 TV, în direct, de un lider de partid

În emisiunea ”Dosar de politician” de la B1 TV, un lider vocal al PSD, a spus care ar fi decizia pe care urmează să o ia partidul mâine, după refuzul președintelui Klaus Iohannis, în ceea ce privește propunerile de miniștri.

"Președintele Iohannis este un habarnist total, nu cunoaște nici măcar Constituția României. Noi nu ne aflăm în situația de remaniere, cum susține președintele în mod eronat, ci ne aflăm în situația de vacanță a trei funcții de miniștri, deoarece există trei demisii. Președintele era obligat să emită de îndată decretele de vacantare a celor trei funcții pentru cei trei miniștri, conform deciziei CCR 875/2018. Refuzul președintelui de a emite de îndată decretele de vacantare pentru cele trei funcții înseamnă că a încălcat decizia CCR și că se află într-un conflict juridic de natură constituțională deoarece refuză să-și îndeplinească o atribuție constituțională", a declarat Cătălin Rădulescu, deputat PSD, la B1 TV. 

"În acest moment, trebuie să sesizăm CCR pentru un conflict juridic de natură constituțională generat de refuzul președintelui. Probabil că mâine vom face sesizarea. Mâine vom lua o decizie. Dacă mă întrebați pe mine, decizia se îndreaptă către restructurare, de remaniere prin restructurare", a mai spus Cătălin Rădulescu.

Și secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, vorbea despre o surpriză ce urmează să fie anunțată miercuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel