Iohannis-nominalizare SIE. Roșca Stănescu: Pact de coabitare

Klaus Iohannis - Liviu Dragnea
Klaus Iohannis - Liviu Dragnea

Nominalizarea făcută de Klaus Iohannis pentru șefia SIE arată, din punctul de vedere al jurnalistului Sorin Roșca Stănescu, existența unor semne de coabitare între președinte și PSD.

Klaus Iohannis l-a nominalizat, pentru șefia Serviciului de Informații Externe, pe social-democratul Gabriel Vlase. Faptul că a ales un membru al partidului aflat la guvernare, îi indică jurnalistului Sorin Roșca Stănescu posibilitatea unei coabitări cu PSD-ul. "Mie mi se pare foarte interesantă această mutare pe care o face Iohannis.(...)Spuneam zilele trecute că Iohannis va semna revocarea doamnei Laura Codruța Kovesi, dar își caută un pact de coabitare, le propune un pact de coabitare liderilor majorității pentru a-și rezerva o serie întreagă de atribuții care i se par lui că sunt retezate de coaliția majoritară. S-ar putea ca această mișcare să facă parte din acest puzzle de care vorbeam", a declarat jurnalistul la România Tv.

O a doua ipoteză, fără PSD

Sorin Roșca Stănescu susține că adevărul va ieși la iveală zilele următoare, pentru că nu se exclude o înțelegere în care PSD-ul să fi fost exlus. "Pentru că dacă nu este rezultatul unei înțelegeri cu conducerea PSD această nominalizare, este evident că PSD-ul nu va fi de acord cu această nominalizare și nu va vota în Parlament așa ceva. În condițiile în care domnul Iohannis a făcut-o de capul lui, înseamnă că are o înțelegere cu somnul Vlase peste capul partidului", a mai spus Roșca Stănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel