Iohannis, declarații 1 aprilie 2020. Chirieac: Impact devastator!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile făcute, astăzi, de Klaus Iohannis, referitoare la situația actuală privind răspândirea coronavirusului în România.

Klaus Iohannis a făcut un apel către cetăţeni să respecte legile şi a întărit ideea că, de acum, cine nu va respecta legea va răspunde imediat, punând accentul pe acest aspect. Preşedintele i-a avertizat pe cei care încearcă să se sustragă de la regulile impuse că poliţia va acţiona mai dur de acum încolo.

Vezi și: Klaus Iohannis, noi declarații după ședința de evaluare cu miniștrii

"Eu cred că acest mesaj al lui Klaus Iohannis va avea un impact devastator. După discursul de astăzi al preşedintelui, miile de oameni, care trec pe jos vama Nădlac, se vor opri şi nu vor mai face lucrul acesta. Li se va transmite pe smartphone că domnul preşedinte a ieşit şi a spus "o să vă amendez", a răspuns ironic analistul politic Bogdan Chirieac, întrebat fiind, la Antena 3, ce impact crede că va avea mesajul transmis de Klaus Iohannis, astăzi.

"Administraţia din România nu este în stare să oprească lucrul acesta"

"Preşedintele se adresează dumneavoastră, mie, celor care respectă legea. Majoritatea din această ţară respectă legea şi este în interesul nostru să o facem. Problema este că vectorii de infectare vin din exteriorul României, în fel şi chip, luând cu asalt graniţa şi punctele de frontieră, iar administraţia din România, din nefericire, la o lună şi ceva după începerea crizei, nu este în stare să oprească lucrul acesta, din motive obiective.

Nu le fac o vină acelor oameni. Sunt eroi. Oamenii ăia de la frontieră, acum, că sunt vamă, poliţie de frontieră, armată, chiar sunt eroi. Despre același lucru vorbim și în cazul casierei de la supermarket pentru că, de acolo, mii de oameni, zilnic, se alimentează şi riscul de infectare este foarte mare. Problema este că nu s-a soluţionat lucrul acesta pe care îl vedem în toată presa, de pildă în Arad. Oamenii vin, după care se duc la gară şi, cu trenul, pleacă oriunde în România. Care este infectat, bine. Care nu, iarăşi bine", a mai spus Bogdan Chirieac.

Vezi și: COVID - 19, spitale private. Radu Tudor: Trebuie obligaţi să o facă! Consecințe grave

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel