Urmărește emisiunea live


Ioana Mihăilă, de acord cu Dan Barna. Nevaccinaţii, acces limitat în mall-uri şi nu numai

Facebook Ioana Mihaila
Facebook Ioana Mihaila

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a anunţat că se ia în calcul limitarea accesului persoanelor nevaccinate anti COVID-19 în mai multe zone neesenţiale, printre care şi mall-urile. 

"Am participat la şedinţa de coaliţie cu scopul de a propune o serie de măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Este vorba atât de măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat, cât şi de o serie de măsuri restrictive pentru cei care nu se vaccinează. Cei care se vaccinează de acum înainte ar putea primi bonuri valorice, rămâne de văzut cum le operaţionalizăm. De asemenea, ar putea fi şi loterii cu premii la care să participe toţi cei care s-au vaccinat deja. 

O măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale. Avem de asemenea şi ipoteza unei propuneri legislative pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, anume obligativitatea testării dacă nu sunt vaccinaţi", a declarat Ioana Mihăilă, citată de Antena 3. 

Dan Barna a anunţat aceste ipoteze de vineri 

"Am discutat chiar în ședința de coaliție acest subiect. (…) Sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vacinare. Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vouchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole”, a declarat vicepremierul Dan Barna.

Vaccinarea e singura soluție, crede Dan Barna, pentru ca valul patru să fie resimțit cât mai puțin.

VEZI Dan Barna aruncă fumigena: "La mall, în weekend, doar vaccinat". Cîţu nu e de acord

Italia, permis de sănătate obligatoriu 

Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise precum cluburile şi restaurantele, a decis joi seară guvernul condus de Mario Draghi, relatează AFP.

Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase, a explicat premierul în cadrul unei conferinţe de presă la Palazzo Chigi, sediul guvernului din Roma, la încheierea consiliului de miniştri care a aprobat această măsură. În afară de cluburi şi restaurante, acest permis va fi necesar pentru a intra la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi în sălile de jocuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel