Învățătoare, bătută de mama unor elevi. Motivul este halucinant

Vlad Manolache / 14 iun 2018 / 10:44 Salveaza PDF Comentarii
Schimbări majore în POLIȚIE. Legea, ADOPTATĂ în Parlament
Descriere foto: Schimbări majore în POLIȚIE. Legea, ADOPTATĂ în Parlament

O învățătoare a fost bătută crunt de mama a doi copii chiar în sala de clasă. Sindicatul ia atitudine.

O învățătoare a clasei a III-a, din Călărași, a fost bătută de mama unor copii, în fața tuturor. Motivul invocat de agresoare este faptul că cei doi copii au primit calificativul “Insuficient”. În urma incidentului, învățătoarea a chemat poliția și a alertat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

 I-a fost învinețită fața

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ  a luat imediat atitudine."Colega noastră este, în acest moment, traumatizată fizic, după ce i-a fost învineţită faţa şi i s-a smuls păr de pe cap, motiv pentru care a solicitat şi eliberarea certificatului medico-legal. Totodată, vorbim şi de traume psihice, din cauza agresiunii. Este de-a dreptul şocant ce s-a întâmplat în această unitate de învăţământ cu una dintre colegele noastre, care nu a făcut altceva decât să îşi facă meseria. Este un nou caz de violenţă în şcolile din România şi cerem imperativ Ministerului Educaţiei Naţionale să nu-l transforme într-o statistică banală. Solicităm intervenţia instituţiilor abilitate pentru a ancheta acest caz, dar nu este suficient.

Avem nevoie de pază în şcoli, altfel, cazurile în care oricine poate intra în unitatea de învăţământ să agreseze cadre didactice sau elevi, o poate face cu mare uşurinţă. În plus, cerem Parlamentului României să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori să fie mult mai mari şi să descurajeze astfel de comportamente. Dacă nu aplicăm măsuri să descurajăm agresorii, transformăm şcoala într-un loc în care pericolul poate fi la orice pas”, a declarat preşedintele FSLI Simion Hăncescu, conform A1.ro


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24