Introducerea testării în certificatul verde. Cîțu: Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat. Și acum să știți că vor face la fel

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Florin Cîțu a vorbit despre introducerea testării în opțiunile din certificatul verde.

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații de presă referitoare la revenirea asupra deciziei ce privește accesul în restaurante și cinematografe a persoanelor care se testează și fac dovada că au un test negativ:

„Acea propunere a venit de la specialiști, fiind o propunere pe care au susținut-o cu unanimitate specialiștii. Am vorbit cu fostul ministru Nelu Tătaru și se pare că există voință în Parlamentul României pentru a modifica în acest sens, să se permită și cu testare. Eu sunt de acord și o voi susține dacă Parlamentul României o va modifica și se va introduce și testarea.

Chiar dacă e Hotărâre de Guvern, se poate modifica. Au găsit și o altă variantă, veți vedea că putem să facem și în Parlamentul României. Atunci când vrea, Parlamentul României poate să facă lucrurile foarte rapid. Doar am strigat de câteva ori și s-au mobilizat și au trecut legea consumatorului vulnerabil. Și acum să știți că vor face la fel. Dacă nu o fac ei, o vom face noi, dar cred că e bine să o facă și parlamentarii.

Repet, a fost o decizie în unanimitate a specialiștilor în această direcție“, a precizat premierul.

Cîţu: Cred că va fi o propunere de premier a PSD, susținută de USR și AUR

Premierul Florin Cîțu pare pregătit să pice Guvernul la moțiunea de cenzură de marți. 

El a spus, luni, după ședința BEX, că toate scenariile sunt pe masă și crede că PSD va veni cu o propunere de premier, care va fi susținută de USR și AUR. Toți parlamentarii PNL participă la moțiune. Premierul Florin Cîțu a spus că toți parlamentarii PNL vor participa la moțiunea de marți, dar nu vor vota, aceasta fiind decizia luată în ședința BEX a PNL.

Întrebat de jurnaliști ce va face dacă va trece moțiunea, președintele PNL, Florin Cîțu a spus că toate scenariile sunt pe masă.

„De mâine (marți - n.r.), dacă trece această moțiune, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție condusă de PSD, înțeleg, USR – PSD – AUR, dacă au un plan. Eu sper că nu doar vor să dea jos Guvernul și după aceea să se uite cum țara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom face strategia în funcție de aceasta”, a spus Cîțu.

Acesta crede că PSD va veni cu o propunere de premier.

„Eu cred că va fi totuși o propunere a PSD, susținută de USR și AUR pentru premier. Vom vedea”, a mai spus Cîțu. PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”, care va fi votată marți. Premierul Florin Cîțu a apreciat joi seara că are șanse mai mari de 50% ca Guvernul să supraviețuiască moțiunii de cenzură de marți, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel