Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

INTERZICERE EXPORT MEDICAMENTE. Ordinul dat de Costache, controversă în VAMĂ: BLOCAJ la graniță

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a anunțat, joi, că a emis un ordin prin care se suspendă temporar distribuția în afara României, pe o perioadă de șase luni, a medicamentelor.

Ministrul a anunțat că au fost oprite, la granița României, zeci de tone de medicamente, echipamente, consumabile și materiale sanitare, care urmau să fie scoase din țară prin export paralel. 

Ordinul prevede stoparea exporturilor paralele, nu și exporturile medicamentelor fabricate în România. În vamă, conform surselor DCNews, nu s-a înțeles astfel și, chiar înainte de publicarea ordinului, au fost oprite camioane de exporturi din țara noastră, după cum a anunțat și ministrul, că sunt camioane cu medicamente la vamă. 

Iată ce prevede ordinul:  

”Art. 1 – Se aprobă Lista cuprinzând dispozitivele medicale și materialele sanitare pentru a asigura prevenția și tratarea afecțiunilor asociate infecției cu SARS-COV-2, a căror distribuție în afara teritoriului României se suspendă temporar pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, prevăzută în Anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2 – (1) Se suspendă temporar distribuția în afara teritoriului României pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin a medicamentelor cuprinse în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed) la data prezentului ordin, cu modificări și completări ulterioare.

(2) Se exceptează de la prevederile alin. (1) medicamentele fabricate în România.

Art. 3 – Nerespectarea dispozițiilor prezentului ordin se sancționează potrivit prevederilor art. 875 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 4 – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22