Asistentă de la Spitalul Universitar București, intervenție îngrijorătoare la Antena 3. Afirmații GRAVE. Raed Arafat face verificări

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Mioara, asistentă medicală la Spitalul Universitar București, a intervenit la Antena 3, unde a făcut afirmații grave, împreună cu soțul acesteia. Raed Arafat, șeful DSU, a spus că urmează să facă verificări.

Asistenta care a avut grijă de pacientul cu COVID-19, internat la Universitar, afirmații grave

”Sunt asistent medical la Spital Universitar, chiar pe Secția unde s-a depistat acel pacient - n.r. cu Coronavirus - eu am avut grijă de el, marți, l-am găsit acolo, este pacientul care a decedat. Întrebarea mea este: nouă, asistenților medicali, cine ne face aceste teste? Nu a venit nimeni la noi, nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem bine, ce facem, dacă avem nevoie de ceva. Eu n-am cumpărat alimente tot magazinul, nu știam că o să se ajungă în această situație, ca un pacient de la camera de gardă să ajungă la etajul 13, fără a fi investigat cu strictețe, avea febră. Noi am încercat să-i explicăm doamnei doctor, i-am spus că pacientul, chiar cu antibiotice, la patru ore, făcea febră 39” a spus asistenta medicală. Întrebată ce echipament a purtat, a răspuns că o mască și o pereche de mănuși. 

Asistenta de la Spitalul Universitar București a spus că a avut simptome: ”Am avut, da, oboseală, arsuri, dureri foarte mari de cap”. Întrebată de Raed Arafat dacă n-a fost testată de nimeni, nici la spital, nici acasă, a răspuns că nu. ”Am fost sunați vineri pe la 22:00, de la Direcție, să fiu întrebată când sunt de muncă, ce s-a întâmplat și să rămân în carantină, asta a fost totul, de vineri, până-n prezent, nu m-a mai sunat nimeni, nu m-a mai căutat nimeni” a spus asistenta, iar Raed Arafat a spus că va verifica aceste aspecte. 

"De ce porți dragă mască, ești bolnavă, tușești?" Raed Arafat spune că masca era obligatorie

”M-a deranjat atitudinea dlui Ionescu, director de îngrijiri medicale. Când am fost la Direcție să luăm un referat pentru analize suplimentare la un pacient, chiar marți, mi-a spus: ”De ce porți dragă mască, ești bolnavă, tușești?”. I-am spus că avem pe secție pacienți cu pneumonie, fac febră și eu vreau să fiu protejată și mi-a spus că nu e nevoie să port mască” a continuat asistenta. Raed Arafat a explicat că-n spital, mai ales când se ocupă de astfel de pacienți, este obligatorie purtarea măștii. 

Asistenta a spus că a comunicat și cu DSP, de unde ar fi primit răspuns că dacă nu are simptome precum tuse, febră, respirație greoaie, nu se fac astfel de teste pentru COVID-19. ”Au schimbat metodologia de testare, e una nouă, aici o să verific. Dacă are simptome, trebuie să fie testată” a spus Raed Arafat. Asistenta a specificat că a fost contact direct. ”Ce pot să vă promit este că, la ieșire din emisiune, sun și verificăm” a continuat șeful DSU. 

În izolare, asistenta medicală este alături de soțul acesteia. Mihai Gâdea le-a spus că se vor organiza și nu vor mai avea probleme cu produsele alimentare de mâine.

Soțul femeii, cu arsuri pe față, gât, ochi, nas

Soțul femeii a intervenit în direct, unde a spus că are și el simptome, la fel ca și soția sa: ”Am simptome ca un om care a fost gazat sau a sudat, cu arsusă pe față, gât, ochi, nas. Avem ambii aceleași simptome. Îmi pierd respirația ca și o strângere, o gheară, nu e pe fond nervos. Am și tuse uscată, febră n-am făcut deocamdată. Am sunat la DSP și contacții avuți. Se dau oameni afară și se folosesc de posibilitatea de a închide contractele de muncă. Oamenii, de frică, nu vorbesc. Nici DSP nu ne caută, nu e normal”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel