Internările și operațiile, SUSPENDATE pentru 30 de zile. Arafat: Pentru a gestiona o situație de urgență, de dezastru/ Toți rezidenții, la UPU

foto pixabay. Operațiile se suspendă în România
foto pixabay. Operațiile se suspendă în România

Internările și operațiile sunt suspendate pentru 30 de zile, cu anumite excepții. 

Internările și operațiile, SUSPENDATE. Excepțiile

Conform ordinului anunțat de Raed Arafat, în această seară, toate internările, toate programările operațiilor care nu sunt urgență se suspendă pentru 30 de zile: ”suntem nevoiţi să emitem un ordin, pe 30 de zile, care prevede că începând cu data emiterii acestuia, managerii unităţilor sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor, pentru intervenţii chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate. Vor face acest lucru managerii unităţilor sanitare publice”.

Nu se încadrează în acest ordin femeile însărcinate care au nevoie de control, pacienții bolnavi de cancer și pacienții care au nevoie de dializă, precum și urgențele: ”prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

Măsura se aplică în toate spitalele de pe teritoriul României. 

”Situația este pentru a gestiona o situație de urgență, de dezastru, în care avem resurse mai limitate față de necesar.” a anunțat Raed Arafat. Secretarul de stat în MAI a adăugat că soluția ”s-a aplicat în foarte multe țări unde au fost probleme serioase și care au intrat în valuri grave, cum este acesta prin care trecem în acest moment”. 

România cere Tocilizumab altor state

Raed Arafat anunță o mobilizare uriașă, în valul patru COVID-19. România cere Tocilizumab altor state, dar și oxigenatoare individuale. Tocilizumab este un medicament antiinflamator produs de grupul farmaceutic Roche pentru tratarea artritei, reduce riscul de deces în rândul pacienților cu forme severe de COVID-19. 

În acest sens, Raed Arafat a vorbit despre activarea mecanismului de protecție civilă: ”Mâine urmează să fie activat mecanismul la cererea Ministerului Sănătății pentru medicamentul Tocilizumab, al cărui furnizor nu poate furniza toate cantitățile necesare. Acum avem cantități suficiente pentru încă 2-3 săptămâni, motiv pentru care vom activa mecanismul să vedem dacă putem lua medicamentul de la țările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment”.

Rezidenții pentru medicină de urgență, chemați la stagiul de bază

Un alt ordin, în completare, stabilește că ”toți rezidenții de medicină de urgență urmează să fie preluați la stagiul de bază, adică la Unitățile de Primiri Urgență, pentru completarea personalului”. Se discută, la nivelul Ministerului Sănătății, ca același lucru să se întâmple și cu rezidenții de ATI, pentru a putea fi mobilizat un număr mai mare de rezidenți. 

În același timp, Raed Arafat a vorbit despre transferul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 în afara țării, ca o posibilitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel