Interesul românilor pentru vaccin. Anunț de la INSP

Vaccin / Foto Pexels
Vaccin / Foto Pexels

Peste 11.000 de persoane au fost vaccinate în ultima săptămână.

În perioada 28 martie - 3 aprilie 2022, au fost vaccinate 11.637 de persoane, din care 1.532 cu prima doză, 3.026 cu cea de-a doua, iar 7.079 cu doza de rapel.

Potrivit INSP, numărul total al persoanelor vaccinate ajunge la 8.121.484, din care 8.094.499 au schema completă de vaccinare.

De asemenea, 2.572.018 de persoane au și doza de rapel.

Citește și / Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, despre valul de copii răciți: Are legătură și cu renunțarea la mască

Alexandru Rafila a spus, săptămâna trecută, că „primăvara se întâmplă să fie viroze, nu e un lucru neobișnuit”.

„Nu cred că este o situație de lungă durată, probabil că, odată cu încălzirea vremii, și numărul de viroze se va reduce”, a spus Alexandru Rafila.

Întrebat în ce măsură numărul mare de copii bolnavi are legătură cu renunțarea la mască, Alexandru Rafila a răspuns astfel: „Are legătură, pentru că masca este o barieră mecanică, protejează față de transmiterea tuturor virozelor respiratorii și, odată cu renunțarea la mască în interior, e normal că a crescut și numărul de astfel de infecții”.

România va intra, începând de săptămâna aceasta, pe un trend descendent al noilor cazuri de Covid-19, care să ducă la dispariția acestei probleme de sănătate publică în perioada următoare și la reluarea activităților în mod obișnuit, mai spunea ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Având în vedere trendul regional, opinia noastră este că vom intra și noi pe un trend descendent care să ducă la dispariția, încet-încet, a acestei probleme de sănătate publică în perioada următoare și la reluarea activităților în mod obișnuit. Rămânem în continuare, așa cum știți, vigilenți. Suntem cu toate sistemele în funcțiune, începând cu testare, monitorizare, evaluarea pacienților în centrele ambulatoriu, medicație și, bineînțeles, paturi în spitale”, precizase ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citește și / Exclusiv DCNews: Teatrul Metropolis nu trebuie lăsat să moară! Alexandru Nagy: De ce noi, actorii, am acceptat să lucrăm luni întregi fără să fim plătiți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel